×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Ziua Mondială a Mediului a fost sărbătorită la Ungheni

COMUNICAT DE PRESĂ

09.06.2021                                                                                                               mun. Ungheni

În perioada 5-8 iunie 2021 s-au desfășurat diverse activități dedicate Zilei Mondiale a Mediului, în municipiul Ungheni și localitățile rurale beneficiare ale proiectului BSB1138 „Parteneriat împotriva deșeurilor pentru zonele rurale verzi”/APRA, implementat de orașul Tskaltubo (Georgia) în parteneriat cu REC Caucasus Armenia (Armenia), Primăria Municipiului Ungheni (Moldova), Asociația Tehnopol Galați (România) și Uniunea Oamenilor de Știință Imereti “Spectri”(Georgia) în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Activitățile dedicate Zilei Mondiale a Mediului, la tema „Restaurarea ecosistemelor”, au avut ca scop conștientizarea cetățenilor privind importanța respectării mediului și luarea măsurilor comune necesare de protecție a ecositemelor naturale la nivel local, regional şi național.

De Ziua Mondială a Mediului, pe 5 iunie 2021, unghenenii au fost invitați să  vizualizeze o galerie cu 16 desene ale elevilor de la Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” din Ungheni care reflectă farmecul peisajelor meleagurilor noastre, iar doritorii au fost încurajați să facă fotografii în care să surprindă frumusețea ecosistemelor locale și șă le lase în comentarii. De asemenea, un poster dedicat acestui eveniment a fost plasat pe pagina de facebook a Primăriei Ungheni și difuzat pe LED-urile din oraș. Astfel, a fost dat un semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru protejarea și salvarea ecosistemelor naturale care sunt foarte importante pentru sănătatea și identitatea noastră. Este de remarcat că fiecare dintre noi are datoria să contribuie la protejarea și restaurarea  ecosistemelor naturale, încât să le putem lăsa nealterate generaţiilor viitoare, or, cu eforturi comune, să promovăm dezvoltarea durabilă a localităților noastre.

În contextul semnării Memorandumului Multilateral de Cooperare cu instituțiile preuniversitare din municipiul Ungheni și localitățile rurale beneficiare din raionul Ungheni în cadrul proiectului BSB1138 „Parteneriat împotriva deșeurilor pentru zonele rurale verzi” / APRA, un  șir de activități dedicate Zilei Mondiale a Mediului s-au desfășurat la grădinițele de copii „Tereza Sobolevschi” din municipiul Ungheni, „Prietenie” și „Licurici” din satelele Pîrlița și Mănoilești. La activitățile organizate de educatori au participat 248 de preșcolari care au aflat despre importanța marcării acestui eveniment și ce pot să facă ei pentru a proteja ecosistemele din jur. Copiii au participat foarte activ la activitățile de plantare a florilor, de amenajare și salubrizare, au confecționat obiecte din deșeuri, au desenat și au repartizat părinților pliante și fluturași cu mesajul „Iubiți natura”.

O galerie foto despre marcarea acestui eveniment vedeți aici.

Persoana de contact: Svetlana CIOBANU, Co-coordonator proiect
Telefon de contact: 0236 23668; e-mail: crdd_ungheni@yahoo.com