×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Mesajul primarului Vitalie Vrabie cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii

Dragi doamne și domnișoare,
8 martie e o zi deosebită. E ziua în care sărbătorim Femeia: cea care emană dragoste în orice face, care găsește în fiecare zi timp pentru orice problemă şi orice nevoie a celor dragi, care o ia mereu de la capăt, mai puternică și mai hotărâtă.
Conform statisticilor, în prezent, la fiecare 100 de femei revin 91 de bărbați, ceea ce înseamnă că femeile noastre și-au luat pe umerii lor numeroase responsabilități, cu care, trebuie să recunoaștem, se descurcă exemplar.
În municipiul Ungheni, toate cele 7 grădinițe au în frunte doamne. Educatoarele, în proporție de sută la sută, sunt femei. Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”, Școala de Muzică, Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria”, Centrul Municipal pentru Tineri, Casa Limbii Române – instituțiile noastre publice – sunt conduse de femei.
Din cele 5 licee trei sunt conduse la fel de femei. În fruntea Colegiului de Medicină e o femeie, în fruntea Școlii Profesionale este la fel o femeie. Spitalul Raional are ca directoare o femeie. Zona Economică Liberă „Ungheni-Business” are ca administratoare o femeie. La fel și Oficiul Ungheni al Cancelariei de Stat – e condus de o femeie.
Femeile noastre sunt în Poliția de frontieră, la vamă, în Inspectoratul de Poliție, în armată.
Avem un număr impresionant de antreprenoare, care își dezvoltă businessul în diverse domenii, cu excepția, poate, a construcțiilor.
Fiecare al treilea consilier municipal este femeie. În Primăria municipiului Ungheni, din cei 35 de angajați, 25 sunt femei. Lista ar putea continua.
Mă înclin în fața dumneavoastră, stimate doamne și domnișoare, pentru ceea ce sunteți, pentru devotamentul, curajul, profesionalismul de care dați dovadă. Vă mulțumesc pentru implicare, pentru munca și sacrificiile pe care le faceți zi de zi.
Sunteți ceea ce ne inspiră și pe noi, bărbații. Dumneavoastră ne aduceți liniștea, bucuria și siguranța zilei de mâine. Vă urez multă sănătate, pace, realizări frumoase și doar bucurii. Să vă vedem mereu cu zâmbetul pe buze și fericite.