×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Dorohoi, Botoșani, România

  • Suprafața: 60,38 km ²
  • Populația: 24 309
  • Valuta națională: leu românesc (RON)
  • Website: www.primariadorohoi.ro 

Municipiul Dorohoi este situat într-o zona colinară pitorească, cu dealuri domoale şi văi largi, cu livezi întinse și cu păduri de foioase în care mai trăiesc fiare sălbatice, cu rîuri ce curg alene şi întinse iazuri, cu o istorie medievală, modernă şi contemporană extrem de interesantă şi cu o înfăţişare actuală deosebită. Dorohoiul constituie, el însuşi, un obiectiv turistic atractiv.

Turiştii vor avea ocazia să cunoască un oraş în care se îmbină armonios arhitectura veche cu cea nouă, unde există elemente turistice interesante de istorie, de ştiinţe ale naturii sau economie. Iubitorii de drumeţie vor găsi aici amintiri despre unii domnitori ai Moldovei, ca Ştefan ce Mare, Grigore Ghica, Mihail Sturza şi alţii, despre personălităţi ale culturii şi artei noastre ca George Enescu, savanţii Dimitrie Pompei şi Spiru Haret, despre oameni politici ca Mihail Kogălniceanu care au contribuit la dezvoltarea acestui colţ de ţară. 

Istoricul relațiilor de colaborare

  • 11 martie 2015 – Semnarea Acordului de înfrățire între Ungheni și Dorohoi
  • 2013 – 2015 – Implementarea Proiectului „Sisteme de Siguranță și Informare în Traficul Rutier” (POC RO-UA-MD 2007-2013) – vizite de studiu în Dorohoi și Ungheni

Articole despre Dorohoi: