×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Ziua Pământului 2022 – „Investiți în planeta noastră”

             20.04.2022                                                                                                       mun. Ungheni

COMUNICAT DE PRESĂ

STIMAȚI LOCUITORI AI MUNICIPIULUI UNGHENI ȘI AI LOCALITĂȚILOR LIMITROFE PARTENERE ÎN PROIECTUL „PARTENERIAT ÎMPOTRIVA DEȘEURILOR PENTRU ZONE RURALE VERZI”!

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI UNGHENI VĂ  ÎNVITĂ SĂ  PARTICIPAȚI CÂT MAI ACTIV, DE LA MIC LA MARE,  LA SĂRBĂTORIREA ZILEI PĂMANTULUI, ÎMPREUNĂ  SĂ  FĂCEM LUCRURI BUNE PENTRU A OCROTI PLANETA NOASTRĂ PĂMÂNT!

În fiecare an, pe 22 aprilie, când este sărbătorită Ziua Pământului, oameni de pe tot globul se unesc și organizează diverse acțiuni care urmăresc să aducă în atenția tuturor  necesitatea protejării mediului înconjurător. Scopul principal este de a crește gradul de conștientizare cu privire la preocupările tot mai mari legate de suprapopulare, pierderea biodiversității și deteriorarea calității mediului. Astăzi, aproximativ 1 miliard de oameni din 193 de țări participă la Ziua Pământului și se hotărăsc să protejeze mediul și biodiversitatea. Acum, este momentul pentru Ziua Pământului 2022.

Câteva curiozități despre Ziua Pământului

  • Prima Zi a Pământului din 1970 a avut un succes uriaș. A rezultat în crearea mai multor acte de protejare a naturii. Unele dintre ele au fost: Legea privind aerul curat, Legea speciilor pe cale de dispariție, Legea pentru îmbunătățirea calității apei, Legea pentru controlul substanțelor etc.
  • Ziua Pământului a început în SUA, dar în 1990, evenimentul a devenit global. La eveniment au participat două sute de milioane de oameni din peste 141 de națiuni.
  • Deși este numită în principal „Ziua Pământului”, Organizația Națiunilor Unite a numit evenimentul în 2009 Ziua Internațională a Mamei Pământ.

Ce puteți face de Ziua Pământului 2022: câteva moduri interesante în care ați putea sărbători Ziua Pământului 2022

  • Citiți poezii: în calitate de părinte, le puteți citi copiilor poezii legate de natură sau puteți citi împreună, în funcție de vârstă. Prin aceasta, ei vor afla importanța planetei noastre pământ.
  • Faceți o excursie în pădure: petreceți ceva timp în natură. Dacă nu puteți ieși din casă, deși conexiunea cu natura este vindecătoare și recomandată, există mai multe platforme online care vă permit să faceți un tur virtual al pădurilor.
  • Plantați un copac: Rețeaua Globală a Zilei Pământului are ca obiectiv plantarea a 7,8 miliarde de copaci până în 2030 – un copac pentru fiecare persoană în viață!
  • Economisiți energie: modul în care generăm energie are un impact mare asupra planetei noastre. Prin urmare, în această Zi a Pământului, adoptați măsuri de economisire a energiei și ajutați la protejarea planetei. Aceste măsuri le puteți extinde și pe viitor.
  • Realizați un videoclip sau o prezentare care îi îndeamnă pe alții să ia măsuri de protecție a mediului și publicați-o pe rețelele de socializare.
  • Luați-vă angajamentul de a limita utilizarea plasticului: efectele nocive ale plasticului sunt devastatoare. Prin urmare, sărbătorește ziua Pământului limitând utilizarea materialelor plastice. Și acest obicei bun îl puteți păstra și dezvolta în timp.
  • Fiți voluntari pentru activități de salvare a planetei: căutați activități de Ziua Pământului în zona dvs. Puteți merge la curățenie pe o stradă, într-un scuar sau într-o pădure, la diverse acțiuni de conștientizare sau alte manifestații de grup.

Vom aștepta și vom fi bucuroși să ne comunicați despre activitățile desfășurate până pe data de 29 aprilie 2022, la adresa de email: primaria.ungheni@gmail.com  (link-uri unde ați plasat informații sau  scurte știri  însoțite de poze).

Aceast comunicat de presă tip invitație este lansat de Primăria municipiului Ungheni în cadrul proiectului BSB 1138 „Parteneriat împotriva deșeurilor pentru zone rurale verzi” /APRA, implementat de orașul Tskaltubo (Georgia) în parteneriat cu REC Caucasus Armenia (Armenia), Primăria Municipiului Ungheni (Moldova), Asociația Tehnopol Galați (România) și Uniunea Oamenilor de Știință Imereti “Spectri” (Georgia) în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020

Persoana de contact: Svetlana CIOBANU, Co-coordonator proiect

Telefon de contact: 0236 23668; e-mail: crdd_ungheni@yahoo.com