×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Primele evenimente organizate pe pistă de biciclete amenajată în Parcul „Micul Cluj”

Săptămâna trecuta, pe proaspăt amenajata pistă pentru bicicliști în Parcul central „Micul Cluj” din municipiul Ungheni, Asociația Obștească „Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă”, în parteneriat cu Primăria municipiului Ungheni și Grupul de Inițiativă „Voluntarii Pro Ungheni”, a organizat proba de ciclism și o promenadă concurs pe biciclete  cu  tinerii din municipiul Ungheni, în cadrul Proiectului „Ungheni pentru dezvoltarea mobilității urbane durabile”, finanțat în cadrul schemei de sub-grantare a Proiectului AGREED, co-finanțat de Uniunea Europeană.

Evenimentele au avut ca scop promovarea mersului pe bicicletă și testarea pistei pentru bicicliști recent amenajate. Participanții la cele două evenimente, 40 de fete și băieți, elevi ai instituțiilor de învățământ din municipiul Ungheni și voluntari ai Grupului de Inițiativă „Voluntarii Pro Ungheni”, au parcurs cu ușurință și multă plăcere distanța de 850 de metri, fiindu -le de ajutor toate marcajele pistei. Activitățile s-au desfășurat cu respectarea cerințelor pentru siguranța fiecărui participant în situația de pandemie COVID -19.

Participanții la promenada concurs pe biciclete care au ajuns printre primii 10 la linia de finish au primit certificate de participare și cadouri inscripționate cu logourile proiectului „Ungheni pentru dezvoltarea mobilității urbane durabile”.

Este de remarcat că proba de ciclism și promenada concurs pe biciclete au reușit să atragă atenția tinerilor asupra oportunității de petrecere a timpului liber într-un mod activ și a adoptării unui stil de viată sănătos prin practicarea  mersului pe bicicleta.

Vedeți aici o galerie foto de la promenada concurs și proba de ciclism.