×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Cetățenii doresc să aibă localități urbane și rurale mult mai verzi și mai curate

COMUNICAT DE PRESĂ

 

05.05.2021                                                                                                     mun. Ungheni

În perioada martie – mai 2021 în municipiul Ungheni și localitățile rurale învecinate au fost desfășurate 7 activități de curățenie care au avut ca ca scop implicarea cetățenilor la salubrizarea spațiilor verzi și creșterea nivelului de conștientizare privind protecția mediului. Activitățile de curățenie au avut loc în cadrul proiectului „Parteneriat împotriva deșeurilor pentru zonele rurale verzi” implementat de orașul Tskaltubo (Georgia) – în parteneriat cu REC Caucasus Armenia (Armenia), Primăria Municipiului Ungheni (Moldova), Asociația Tehnopol Galați (România) și Uniunea Oamenilor de Știință Imereti “Spectri” (Georgia) în cadrul operațional comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Cele 7 activități de salubrizare au fost desfășurate în cadrul Campaniei Curățeniei de Primăvară lansată pe 16 martie 2021 prin dispoziția primarului municipiului Ungheni Alexandru AMBROS, inițiativă care a fost preluată de cele 5 localități rurale beneficiare, comunele  Mănoilești, Valea Mare, Pîrița, Zagarancea și satul Costuleni și realizată pe durata lunilor aprilie – mai 2021, ca urmare Memoramdumului Multilateral de Cooperare semnat în cadrul proiectului „Parteneriat împotriva deșeurilor pentru zonele rurale verzi”.

La activitățile de salubrizare organizate în municipiul Ungheni și localitățile rurale limitrofe au participat 140 de persoane, funcționari publici, profesori, elevi și simpli cetățeni: au  fost salubrizate spațiile adiacente instituțiilor publice (primării, școli, grădinițe), scuaruri, parcuri și alte zone verzi din aceste localități. Saci plini cu gunoi au fost colectați din zonele verzi și evacuați, oamenii implicați la aceste acțiuni de curățenie demonstrând un exemplul de comportament civic responsabil, demn de urmat de către alți cetățeni.

Este de remarcat că în luna aprilie angajații Sectorului de Amenajare al Primăriei Ungheni au plantat circa 2000 de arbori în pepeniera orașului. Acești arbori vor fi replantați în zonele verzi ale municipiului Ungheni, astfel se va contribui la înverzirea localității și cetățenii vor avea parte de un aer mai curat.

O galerie foto de la activitățile de salubrizare vedeți aici.

Persoana de contact: Svetlana CIOBANU, Co-coordonator proiect

            Telefon de contact: 0236 23668; e-mail: crdd_ungheni@yahoo.com