×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Zilele Limesului Dunărean 2022 marcate în municipiul Ungheni

Comunicat de presă

Zilele Limesului Dunărean 2022 marcate în municipiul Ungheni

                  24 iunie 2022                                                                                               Ungheni                                                                                                            

În acest an, în perioada 18 – 24 iunie 2022 sunt sărbătorite Zilele Limesului Dunărean în cadrul proiectului „Valorificarea patrimoniului cultural și încurajarea turismului durabil prin intermediul unei moșteniri comune VII a ȚĂRMURILOR DUNĂRII ca bază pentru un traseu cultural”  finanțat în cadrul Programului Transnațional Dunărea.

Cu acest prilej, și în municipiul Ungheni au fost desfășurate un șir de activități care au avut drept scop promovarea și valorificarea patrimoniului cultural al țărmurilor Dunării. Elevii Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” au participat la Atelierului de pictură în aer liber „Dunărea prin ochi de tânăr unghenean”, în timp ce discipolii Școlii de Muzică din Ungheni au încântat publicul cu melodii interpetate la acordeon și chitară. Activitatea s-a desfășurat în scuarul „Grigore Vieru” din municipiul Ungheni. Participanții, cât și spectatorii au fost încântați de eveniment, având posibilitatea nu doar să se delecteze cu muzică bună și să admirile lucrările de artă ale elevilor, dar și să afle mai multe lucruri despre valoare Limesului Dunărean pentru patrimoniul cultural internațional.

În această perioadă au fost organizate și vizite la Muzeul de Istorie și Etnografie din municipiul Ungheni. Vizitatorilor au admirat exponatele muzeului și au aflat informații interesante despre istoria acestora. Directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Ungheni, dl Iucal Vasile le-a prezentat acestora date importante despre obiectele de valoare din cadrul muzeului.

În vederea conștientizării și promovării în rândul publicului larg a importanței Limesului Dunărean pentru istoria și cultura popoarelor din acest spațiu, au fost elaborate materiale informative (comunicat de presă și poster) și plasate pe paginele web si de facebook ale Primăriei Ungheni.