×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Vizita primarului Vitalie Vrabie la Iași

În ziua de 12 decembrie, primarul Vitalie Vrabie a efectuat o vizită la Iași. Este prima sa vizită într-un oraș înfrățit cu municipiul Ungheni.

Împreună cu primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, și cu managerul Muzeului Municipal „Regina Maria” din Iași, dr. Aurica Ichim, au semnat un acord de parteneriat în vederea depunerii unei cereri de finanţare prin intermediul Programului Interreg NEXT România – Republica Moldova pentru perioada 2021 – 2027.
Proiectul la care se lucrează prevede o serie de investiții și dotări la Palatul de Cultură din Ungheni și la Muzeul „Regina Maria” din Iași, precum și diverse instruiri, organizarea unor manifestări culturale comune etc. Dacă va fi acceptat, finanțarea europeană ar putea fi de 1,5 milioane euro.

Totodată, primarul Mihai Chirica l-a felicitat pe Vitalie Vrabie cu ocazia alegerii sale în funcția de primar al municipiului Ungheni, reafirmându-și dorința de a organiza cât mai multe proiecte comune. Dânsul

La rândul său, primarul Vitalie Vrabie a menționat: „Avem marea fericire și norocul că ne sunteți alături, inclusiv în parcursul nostru european”. Referindu-se la relațiile între cele două municipii, dânsul a remarcat că există loc pentru mai bine, că-și dorește un dialog permanent și că e nevoie să fie identificate lucrurile care ne unesc. Totodată, Vitalie Vrabie i-a făcut o invitație primarului de Iași să viziteze în cel mai scurt timp municipiul Ungheni.

În aceeași zi, Vitalie Vrabie a vizitat Muzeul „Regina Maria” din Iași. Dânsul și-a exprimat dorința de a crea noi parteneriate, inclusiv între muzeul respectiv și Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni.