×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Sistemul de apeduct din centrul municipiului Ungheni va fi renovat cu asistenţa financiară a Uniunii Europene

A fost lansat concursul pentru reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă a străzilor Națională și Solidarității

15 mai 2020 – Programul „EU4Moldova:Regiuni-cheie” a lansat concursul de selectare a companiei ce va realiza lucrările de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă,  tronsonul magistral ce traversează străzile Națională și Solidarității din municipiul Ungheni. Lucrările de reabilitare vor fi realizate din fonduri europene, în cadrul Programului ”EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, UNICEF Moldova.

Condițiile concursului sunt publicate aici: https://sc.undp.md/tnddetails2/2047/ . Dosarul poate fi depus doar în formă on-line până pe data de 3 iunie 2020. Doritorii de a participa la concurs sunt invitați să se înregistreze din timp în sistemul e-tendering pentru a putea primi informații actualizate despre eventualele modificări ale condițiilor concursului.

Lungimea rețelelor de transport și distribuție a apei în mun. Ungheni este de 136 km. Tronsonul de pe str. Națională (de la str. Vasile Lupu până la str. Solidarității) este  parte magistrală a  sistemului de aprovizionare cu apă a regiunii centrale și în el se fac conexiunile cu cele  6 cartiere periferice. Apeductul existent cu o lungime de 1678 m se află într-o stare avariată, motiv din care deseori au loc spargeri ale țevilor, deteriorări ce duc la pierderi considerabile de apă, cheltuieli pentru lichidarea avariilor și repararea porțiunilor afectate. Din cauza acestor deteriorări, se deconectează deseori apa, ceea ce duce la perturbarea activității instituțiilor publice (spital, școli, grădinițe) amplasate pe str. Națională, a agenților economici și nu în ultimul rând a cetățenilor care locuiesc în cartierul Centru al municipiului Ungheni.

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” își propune să modernizeze centrul administrativ, istoric și cultural al municipiilor Ungheni şi Cahul. Acțiunea de renovare a sistemului de aprovizionare cu apă este una ce precedă viitoarele lucrări de modernizare a centrului mun. Ungheni.

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” (2019-2025) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor noi oportunităţi şi o calitate mai bună a vieții.