×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Ședința extraordinară a Consiliului Municipal Ungheni din 5 decembrie 2023

La ședință au participat 26 din cei 27 de consilieri aleși. Un consilier a lipsit motivat.

La ședință a fost aprobată componența nominală a celor 3 comisii consultative de specialitate: Economie, buget și finanțe (președinte Alexandru Ambros, secretar Marian Babici); Socială (președinte Ghenadi Mitriuc, secretar Veronica Otgon); Învățământ, cultură, tineret și sport (președinte Petru Langa, secretar Lidia Sanduleac).
Lista nominală o vedeți aici: https://ungheni.md/comisii-de-specialitate/

A fost aprobată corelarea bugetului municipiului Ungheni cu bugetul de stat în sumă de 4322 mii de lei, dintre care: 1593 mii lei – plata unică cu caracter excepțional personalului didactic auxiliar și celui nedidactic din instituțiile preșcolare și extrașcolare (școlile de: muzică, arte plastice, sport, Stația Orășenească a Tinerilor Turiști); 2729 mii lei – pentru acoperirea cheltuielilor urmare a majorării costului la resursele energetice în aceleași instituții.

A fost aprobată și modificarea bugetului municipal, astfel că 1060 mii lei au fost redistribuite pentru primele anuale ale personalului din instituțiile de educație, inclusiv extrașcolare.

Tot la ședința din 5 decembrie au fost aleși, la propunerea primarului Vitalie Vrabie, trei viceprimari (conform organigramei existente – https://ungheni.md/organigrama/ ):

Eduard Balan (CUB);

Nicolae Cevaga (CUB);

Denis Carnovschi (PSRM).

Pentru au votat 15 dintre cei 26 de consilieri prezenți, 11 consilieri (PAS și PPDA) s-au abținut.

După ședință, într-o adresare către ungheneni, Vitalie Vrabie a menționat: „Realizez că putem avea păreri și reacții diferite la orice decizie luată, așa cum e și firesc într-o democrație autentică. Reieșind din circumstanțele actuale, la moment decizia mea a fost de a propune anume aceste persoane în funcția de viceprimari, o decizie pe care mi-o asum. Am încredere că lucrurile se vor dezvolta într-o direcție bună. În cazul unor disfuncționalități, vă asigur că vor interveni remanierile de rigoare.

Scopul nostru, al tuturor, este să asigurăm în continuare o bună funcționalitate a Primăriei municipiului Ungheni, să realizăm noi proiecte în beneficiul municipiului Ungheni și al locuitorilor săi. Vă asigur că vom realiza obiectivele propuse, având în primărie o echipă de profesioniști, având susținerea dumneavoastră. Împreună putem reuși”.