×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Programul Național „Satul European” în susținerea Grădiniței „Steluța”

A început reparația capitală a spațiilor destinate încă unei grupe de creșă cu capacitatea de 25 de locuri în Grădinița „Steluța”. Vor fi renovați 121 de metri pătrați de pardosea, vor fi renovați pereții interiori cu suprafața totală de 397 metri pătrați, tavanele, sistemul electric, va fi reparat capital grupul sanitar și va fi amenajat în conformitate cu vârsta copiilor.

Costul estimativ al lucrărilor e de 449.920 lei.
Toate aceste lucrări se datorează proiectului „Crearea unei noi grupe de creșă publică în instituția de educație timpurie „Steluța”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală prin Programul național de dezvoltare locală „Satul European”.
De notat că acest spațiu este unicul în grădiniță, care nu a fost reparat capital de la deschiderea instituției, în 1976.
Reamintim că, recent, aici au fost finalizate lucrările într-un alt proiect important: „Eficientizarea energetică a grădiniței Steluța”, grație căruia edificiile au căpătat un nou aspect, mult mai modern, iar în încăperi e mult mai cald decât în anii precedenți.
La momentul de față, în municipiul Ungheni funcționează 7 instituții preșcolare, fiind încadrați în procesul educațional 2056 de copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 7 ani (1085 fete și 971 băieți, inclusiv 73 de copii cu cerințe educaționale speciale (CES).

Cea mai solicitată este Grădinița „Steluța”, cu o capacitate totală de 320 de locuri, ea fiind amplasată în cel mai aglomerat sector din Ungheni (Centru), unde activează cei mai mulți dintre părinți.