×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Premieră. Doi ungheneni au primit titlul „Merite pentru Ungheni”

Vera Burlacu, profesoară la Liceul „Vasile Alecsandri”, și Nicolae Donici, șeful sectorului de amenajare a Primăriei municipiului Ungheni, au obținut titlul „Merite pentru Ungheni”.

Este o premieră pentru municipiul Ungheni. Decizia a fost luată în ședința Consiliului Municipal din 25 august, în baza Regulamentului de acordare a titlului Cetățean de onoare al municipiului Ungheni și a altor titluri și distincții personalităților cu merite deosebite, aprobat prin decizia Consiliului Municipal Ungheni nr. 3/3 din 18.06.2021.

Conform art. 10 din Regulamentul respectiv, „Merite pеntru Ungheni” reprezintă cel de-­al doilea titlu onorific cа semnificație și este conferit „persoanelor care, în activitatea lоr îndelungată, desfășurată în folosul localității și al locuitorilor, au dobândit reputație, respect și stimă”.

Atât Vera Burlacu, cât și Nicolae Donici au muncit în domeniile lor peste 50 de ani, fiind și la momentul de față în activitate.

Trofeele le-au fost înmânate în cadrul momentului festiv, prilejuit de Zilele municipiului Ungheni, ei fiind aplaudați de mii de ungheneni.

Reamintim că în 2021, Consiliul Municipal Ungheni a decis, în baza aceluiași Regulament, acordarea titlului „Cetățean de onoare” lui Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca (România) pentru contribuția semnificativă la dezvoltarea și modernizarea municipiului Ungheni.