×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Pregătirile pentru iarnă – pe ultima sută de metri

Deși toamna ne răsfață cu temperaturi înalte și soare, întreprinderile municipale sunt, în mare parte, pregătite de activitate în condițiile iernii. 
În depozitele Sectorului de amenajare sunt deja depozitate 700 de tone de amestec antiderapant. Echipamentele din dotare – un autogreder, două tractoare MTZ cu lopată, un tractor cu lopată pentru trotuare, împrăștietor de material antiderapant – sunt pregătite să intervină în caz de necesitate.
Totodată, dacă va fi necesar, vor fi implicate la eventuale deszăpeziri alte două autogredere, două bobcaturi, un tractor cu lopată, un mecanism de împrăștiat material antiderapant pentru trotuare. În acest sens, există deja înțelegerea cu întreprinderi private din Ungheni.
Este gata să furnizeze agentul termic și SA „Comgaz-Plus”. Pe parcursul verii au fost efectuate toate lucrările necesare atât la centralele termice, cât și în instituțiile publice, astfel ca, odată cu începerea sezonului de încălzire, să nu existe probleme.
Reamintim că, în conformitate cu actele normative ale Republicii Moldova, furnizarea agentului termic începe în momentul în care temperatura medie a aerului este, în medie, mai mică de 8 grade Celsius trei zile consecutiv.
Sunt pregătite de activitate în condiții de iarnă și celelalte întreprinderi municipale, prestatoare de servicii populației: „Apă-Canal” și „AVE Ungheni”.