×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Pentru un grad mai înalt de egalitate

Primăria municipiului Ungheni este interesată să obțină un grad mai înalt de egalitate pentru localnici și să preia în acest sens exemplele pozitive ale altor țări.

Astfel, primarul Alexandru Ambros a semnat recent „Carta Еurореаnă реntru egalitatea între femei și bărbați în viața locală”, ceea ce înseamnă că Primăria se obligă să-și folosească autoritatea și parteneriatele pentru a obține mai mult pentru oamenii lor.
Carta Еurореаnă реntru egalitatea între femei și bărbați în viața locală a fost elaborată de Consiliul European al Municipalităților și Regiunilor (CEMR), fiind adoptată de Adunarea Generală a CEMR la Innsbruck în anul 2006.
Până în prezent, Carta are circa 2000 de semnatari, iar localitățile care au aderat au devenit mai prietenoase pentru copii, răspund nevoilor specifice femeilor, au îmbunătățit, prin diferite proiecte, viața cetățenilor.

Primăria municipiului Ungheni a implementat, până la momentul de față, numeroase proiecte, menite să ofere condiții mai bune pentru educația copiilor prin reparațiile grădinițelor și dotarea acestora cu echipament modern, prin construirea „Orășelului copiilor”, a terenurilor de sport în Parcul „Micul Cluj”, prin amenajarea terenurilor de joacă în curțile blocurilor de locuit.
Ungheniul, grație proiectelor realizate, inclusiv cu suportul partenerilor, printre care: Uniunea Europeană, PNUD, UNICEF, GIZ, Primăria municipiului Cluj-Napoca, Fondul Polonez de Solidaritate etc., începe să devină o localitate prietenoasă cetățenilor în general și diferitor grupuri sociale cu nevoi specifice. Fotografiile alăturate vorbesc de la sine.

Și în continuare Primăria Ungheni va depune eforturi considerabile pentru ca viața cetățenilor să se îmbunătățească, ca aici să se simtă bine și copiii, și tinerii, și mamele cu bebeluși, și persoanele cu dizabilități.