×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Pentru a ne apăra împotriva incendiilor

Pe 22 februarie, Primăria municipiului Ungheni, în comun cu Direcția Situații Excepționale Ungheni și reprezentanții Direcției Asistență Socială, au vizitat familii care folosesc sobele sau energia electrică la încălzirea locuințelor.

Scopul a fost de a verifica utilizarea corectă a acestor surse de căldură, dar și de a le vorbi  oamenilor despre regulile de exploatare a lor. Îmbucurător e că majoritatea cetățenilor cunosc și respectă regulile respective. Totuși, au fost depistate unele nereguli. Printre cele mai frecvente se numără: uscarea hainelor ori altor obiecte pe sobă sau în preajma ei, lipsa tablei metalice din fața sobelor.

Stimați ungheneni,
Pentru a evita incidentele nedorite (incendii, intoxicări cu factori nocivi sau chiar decese), respectați măsurile de apărare împotriva incendiilor.

La exploatarea sobelor
, atrageți atenția la utilizarea cahlelor, a sobelor fără ușițe la focare și cenușare defecte sau izolate necorespunzător. Nu lăsați fără supraveghere sobele aprinse sau sub supravegherea copiilor, nu lăsați substanțe și materiale combustibile pe placa metalică din fața ușiței de alimentare. Se interzice, pentru aprinderea focului în sobe, turnarea ori stropirea cu benzină, petrol sau alte lichide ușor inflamabile. Nu depozitați cărți, haine sau alte obiecte pe sobe, nu uscați hainele ori alte obiecte pe sobe și nici în preajma lor. În fața sobei trebuie neapărat să fie instalată o tablă metalică sau din alte materiale necombustibile cu dimensiunea de minimum 70×50 cm. Nu supraîncălziți sobele, nu folosiți lemne mai lungi decât vatra focarului sau cărbune cu o putere calorifică mai mare. Aveți grijă să înlăturați funinginea din canalele de fum și din sobe.

La utilizarea aparatelor electrice de încălzit
, evitați-le pe cele nestandardizate (improvizate). Nu lăsați fără supraveghere aparatele electrice de încălzite, televizoarele, aparatele radio etc., care sunt conectate la rețea. Aveți grijă ca prizele, întrerupătoarele și celelalte dispozitive să nu fie deteriorate.

Sunt reguli simple, care pot ți trebuie respectate. Doar așa ne vom asigura securitatea noastră și a celor dragi.