×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Parcul „Micul Cluj” continuă să se modernizeze

Primul parc de skateboard din afara Chișinăului
În Parcul „Micul Cluj” au început lucrările la construcție a unui parc de skateboard (skatepark) modern, conform standardelor existente la momentul de față.
Pe un teren de circa 800 de metri pătrați vor fi amenajate și construite toate elementele necesare unui skatepark, astfel ca aici să aibă posibilitatea să se antreneze și să participle la diverse competiții, inclusiv naționale, atât începătorii, cât și persoanele cu experiență în skateboarding.
De notat că la proiectarea acestui teren s-a ținut cont și de propunerile Asociației de skateboarding din Moldova.
Lucrările de construcție sunt executate de către SRL „Javelin”. Vor fi investiți, per total, 1 milion 377 de mii de lei. Banii sunt oferiți de către autoritățile din Cluj-Napoca, în cadrul etapei a V-a a Proiectului „Reabilitarea Parcului Central din municipiul Ungheni”.
Reamintim că, acum patru ani, a fost semnat, de către primarii Alexandru Ambros și Emil Boc, un Acord de înfrățire între cele două municipii.
Grație ajutorului oferit de către Cluj-Napoca, în Parcul Central din Ungheni, numit în vara anului curent ”Micul Cluj”, a fost construit anterior „Orășelul copiilor”, apoi Teatrul de vară, au fost amenajate alei, inclusiv aleea centrală. Au fost amenajate și două terenuri de sport.
Finalizarea construcției skatepark-ului se planifică pentru luna noiembrie.

Loc de întâlnire pentru amatorii de șah
În aceste zile, în Parcul „Micul Cluj” au loc lucrări de amenajare a unui loc special pentru amatorii de șah. Grație Proiectului „Șahul – punte între generații”, inițiat de JCI, aici va fi construit un pavilion și trei mese duble, unde vor putea juca șah 12 persoane concomitent.
Președintele JCI Ungheni, Anatolie Cladicov, spune că ideea de a amenaja un astfel de loc la Ungheni i-a venit după ce a văzut mese de șah instalate în Parcul Copou din Iași. ”Ne dorim să existe și în Parcul Central „Micul Cluj” din Ungheni un loc de întâlnire pentru amatorii de șah și, în mod special, pentru vârstnici”, a subliniat dânsul.
Potrivit lui, un astfel de loc amenajat ar putea să fie replicat ulterior și în alte zone din municipiul Ungheni.
Valoarea totală a proiectului este de 119 mii 800 de lei, din care circa 25 mii de lei sunt oferiți de Fundația Comunitară Ungheni, 60 mii – de către Primăria municipiului Ungheni, iar 15 mii – de  Consiliul Raional. Ceilalți aproape 20 de mii de lei sunt donații ale unor agenți economici și ungheneni plecați în străinătate.
Se preconizează ca, peste două săptămâni, aici să fie organizat deja primul turneu la șah, în colaborare cu Secția de șah a Școlii Sportive din Ungheni și implicarea directă a antrenorului Vladimir Pricladov.