×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Parcul Francez – în vizorul Primăriei Ungheni

Terenul din preajma Palatului de Cultură, numit de către localnici de zeci de ani „Parcul Francez”, va fi revitalizat.

Cu o suprafață de circa 15 hectare, această zonă verde a fost mai puțin amenajată, atenția autorităților fiind concentrată, în ultimii ani, asupra unor altor zone verzi, cum ar fi Pacul „Micul Cluj”, Scuarul „Grigore Vieru” sau scuarul din preajma Grădiniței „Tereza Sobolevschi”. Iată că a venit rândul și așa-numitului Parc Francez, unde vine foarte multă lume să-și petreacă timpul liber, aceasta fiind o zonă frumoasă, cu râul Prut alături, cu podul feroviar „Eiffel”, cu multă verdeață.
La momentul de față, se fac ridicările topografice, după care vor urma celelalte etape. „Este un proiect realist, pe care trebuie și îl vom realiza. Acea zonă va fi amenajată fără a interveni prea mult în spațiile verzi, 90 la sută dintre acestea fiind păstrate”, a explicat primarul Vitalie Vrabie.
Deocamdată, nu se cunosc costurile pentru amenajarea parcului respectiv. Primul proiect, care prevede amenajarea căilor de acces, a zonei principale și a căilor de acces spre zonele parcului, va fi depus spre finanțare în anul curent. Se planifică începerea lucrărilor de amenajare în anul 2025.