×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Noi rețele de canalizare, noi parcări, noi trotuare

Lucrările de construcție a rețelelor de canalizare de pe strada Romană, segmentele: Vasile Alecsandri – Decebal și Vasile Lupu – Ion Creangă, se apropie de sfârșit. Per total, au fost construite peste 1100 de metri de rețele în zonele în care, până în prezent, acestea nu au existat niciodată.
Reamintim că lucrările respective au loc, grație proiectului „Eficientizarea infrastructurii publice prin extinderea sistemului de canalizare în municipiul Ungheni”, finanțat de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) prin Programul național de dezvoltare locală „Satul European”.
Totodată, pe strada Romană sunt construite, în prezent, și cinci parcări, care vor avea, în total, circa 80 de locuri de parcare.
Datorită unui alt proiect, lansat în 2022 – „Dezvoltarea transfrontalieră a transportului prietenos mediului” 1HARD/3.1/11, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, pe ambele părți ale străzii respective vor fi construite piste de bicicliști și trotuare.
Astfel, spre finalul anului curent, strada Romană va fi mult mai modern și mai amenajată.