×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

La Ungheni a fost promovat patrimoniul cultural și turismul local

15 noiembrie 2022                                                                                                             Ungheni

Pe data de 12 noimbrie, a avut loc Târgul produselor tradiționale locale „Ungheni -560 de ani” în cadrul căruia a fost promovat proiectul „Valorificarea patrimoniului cultural și încurajarea turismului durabil prin intermediul unei moșteniri comune VII a ȚĂRMURILOR DUNĂRII ca bază pentru un traseu cultural”.                                                                              

La Târgul produselor traditionale locale „Ungheni -560 de ani” au participat 12 instituții publice, 19 meșteri populari și 19 producători locali (dintre care o bună parte sunt membri ai Clusterului Turistic Regional Ungheni 2030) atât din municipiul Ungheni și localitățile rurale ale raionului Ungheni, cât și din unele orașe și sate învecinate.

Astfel, vizitatorii târgului au avut ocazia sa deguste bunătăți, să achiziționeze diverse produse tradiționale și să afle mai multe informații despre oportunitățile turistice din regiunea Ungheni. În aces sens, la târg au fost prezentate produse de vizibilitate elaborate în cadrul proiectului „Valorificarea patrimoniului cultural și încurajarea turismului durabil prin intermediul unei moșteniri comune VII a ȚĂRMURILOR DUNĂRII ca bază pentru un traseu cultural”: pliante, postere, material promoționale (pix, torbă eco, carduri de memorie, etc.). Membrii echipei de proiect au explicat vizitatorilor care sunt activitățile principale desfășurate în cadrul acestui proiect și rezultatele ce urmează a fi atinse.

Obiectivul principal al proiectului este punerea bazelor pentru crearea unui traseu cultural european care se extinde pe întregul parcurs al Dunării, conectând regiunea și facilitând abordarea provocărilor în ceea ce privește potențialul cultural, economic și turistic al situri-lor de patrimoniu roman în țările din Europa de Est și din Europa Centrală.