×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

La dispoziția cetățenilor. Serviciile primăriei vor fi îmbunătățite

În holul Primăriei municipiului Ungheni au început lucrările de creare și amenajare a Ghișeului Unic, care va contribui esențial la eficientizarea serviciilor oferite cetățenilor. Per total, va fi renovat un spațiu de circa 300 de metri pătrați, astfel ca cei ce vin la primărie pentru a-și rezolva anumite probleme să se simtă aici confortabil.

Proiectul respectiv este realizat în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. Valoarea lui e de 106376,56 dolari, contribuția Primăriei Ungheni fiind de 10 la sută din această sumă.

Se planifică inaugurarea Ghișeului Unic la începutului lunii septembrie. Astfel, cetățenii nu vor mai trebui să bată din ușă în ușă, pentru a afla răspuns la întrebările pe care le au sau soluții la problemele cu care se confruntă. La dispoziția lor vor fi, în Ghișeul Unic, specialiști instruiți, care vor presta toate serviciile, începând cu primirea și înregistrarea cererilor și petițiilor, eliberarea diverselor certificate, a autorizațiilor de construcții și terminând cu consultații și asistență în diferite domenii (social, cadastru, taxe și impozite etc.).

Se dorește ca acest Ghișeu Unic să fie cu adevărat un spațiu prietenos, menit să fluidizeze fluxul de persoane, să ofere răspuns prompt și calificat la toate întrebările, să lichideze barierele birocratice.

Totodată, unul dintre scopuri e digitalizarea serviciilor oferite, ceea ce înseamnă că tot mai multe persoane vor învăța să se folosească de diverse platforme și programe, ca, în final, să-și resolve multe problem de acasă, fără a fi nevoite să vină la primărie.