×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Invităm unghenenii să arate lumii întregi cât de frumos e Ungheniul!

Invităm unghenenii să vadă orașul drag prin ochii unui turist, să observe ce este în jur, să se bucure de frumusețea naturii și a orașului, să uite pentru o clipă de problemele și de greutățile ce atârnă pe umerii orașului nostru. Să arătăm lumii întregi cât de frumos e Ungheniul!

Regulamentul
concursului de fotografie și video
”Ungheni – orașul meu”

1. Organizatorul concursului
Concursul este organizat și desfășurat de către Primăria municipiului Ungheni, cu ocazia aniversării de 558 de ani de la prima atestare documentară a localității (20 august 2020) și a Zilelor orașului (28-29 august).

2. Obiectiv

Promovarea locurilor, oamenilor, valorilor și faptelor din municipiul Ungheni în vederea creșterii implicării comunitare și a potențialului turistic.

3. Calendar de desfășurare

25 iulie – lansarea oficială a concursului
27 iulie – 23 august – perioada de desfășurare a concursului
24-25 august – jurizarea lucrărilor
26 august – anunţarea rezultatelor
28 august – premierea.

4. Dreptul de participare

La concurs poate participa orice unghenean, indiferent de vârstă, cu viză de reședință la Ungheni sau stabilit cu traiul în alte părți ori plecat la studii departe de casă.

5. Tematica

Tema propusă este: ”Ungheni – orașul meu”. În cadrul prezentului concurs sunt încurajate fotografiile și video-urile care surprind cu pozitivism aspecte ale orașului: de la peisaje din natură, la case, străzi, locuri din patrimoniu, dar și viața oamenilor, traiul localnicilor, obiceiuri și tradiții. Totodată, sunt acceptate video-uri ce conțin urări, amintiri despre Ungheni, transmise de departe, din alte localități și țări.

6. Conditii de participare

a) Participanții trebuie să realizeze câteva fotografii (la discreția fiecărui participant) sau un video cu genericul ”Ungheni – orașul meu”. Fotografiile și video-urile trebuie însoțite de un titlu, mentionată locația. În cazul unor video ce vor conține urări și felicitări – trebuie menționat locul de unde este transmis (pentru unghenenii stabiliți în alte părți).
b) Fotografiile sau video-ul vor fi postate pe pagina de Facebook a autorului cu inserarea  OBLIGATORIE în textul postării a hashtagurilor #ungheniorasulmeu #aniversare
c)
Participanții ce nu au dat până la momentul de față LIKE paginii de Facebook Primăria municipiului Ungheni, trebuie neapărat s-o facă, pentru ca să fie posibilă vizualizarea lor, iar participarea la concurs să fie validă.

7. Specificații tehnice

Pentru fotografii:
– Să se încadreze în tematica anunțată
– Fotografiile pot fi alb negru sau color
– Se acceptă prelucrarea pozelor la nivel de corecții de bază, atât timp cât aspectul nu se depărteaza mult față de fotografia originală.

Pentru video
– Să se încadreze în tematica anunțată
– Să aibă sonor
– În cazul filmării cu telefonul, acesta trebuie ținut orizontal (landscape), nu vertical (în format portret)
– Durata medie a video-ului trebuie să fie de 30-60 de secunde
– Se acceptă video-uri cu anumite secvențe ”înscenate”, editate și montate.

Notă:
– Nu vor fi acceptate fotografii și video-uri care: au tentă politică, sunt denigratoare la adresa orașului sau a anumitor locuitori, au caracter violent, obscen, ofensator sau calomniator, conțin publicitate.
– Pentru fotografiile și video-urile cu persoane private, concurenții trebuie să aibă acordul acestora și își asumă consecințele publicării lor.

 8. Criteriile de jurizare
Jurizarea se va face în baza acordării pentru fiecare fotografie sau video unui punctaj de la 1 la 5, ținând cont de:
a) Respectarea temei concursului
b) Calitatea artistică și tehnică
c) Creativitate și originalitate.
Câștigătorii vor fi aleși în funcție de punctajul acumulat în urma deciziilor luate de juriul concursului.

9. Premii

Autorii fotografiilor și video-urilor câștigătoare vor fi premiați de către orgaizator. Premiile constau în obiecte (umbrele, maiouri, chipiuri, brelocuri etc.) cu însemnele Primăriei Ungheni.
Fotografiile și video-urile câstigătoare vor fi afișate pe lead-urile din municipiul Ungheni, pe site-ul www.ungheni.md și pe pagina de Facebook Primăria municipiului Ungheni. Administratorii acestora vor folosi lucrările (fotografii și video) doar în scopul promovării comunității, respectând drepturile de autor.

Notă: Înscrierea în concurs presupune acceptarea prezentului regulament.