×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

În patru luni – patru proiecte vizând rețelele de apeduct și canalizare în Ungheni

Săptămâna trecută, a fost dat startul unui nou proiect: „Reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în localitatea Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană.

Este vorba de un proiect ambițios, care prevede lucrări de construcție a 19,66 kilometri de rețele de distribuție de apă și 8,09 kilometri de rețele de canalizare.
Rețele de apeduct vor fi construite în sectorul Dănuțeni, în perimetrul străzilor Zamfir Arbore – Anton Crihan. Vor fi construite rețele de apeduct și pe strada Alexandru cel Bun – Alexandru Boico.
Rețelele de distribuție a apei vor avea 867 de branșamente.
În ceea ce privește evacuarea apelor uzate, vor fi construiți 7,32 kilometri de rețea de canalizare gravitațională și 770 m rețea de canalizare sub presiune, cu 507 racorduri. Rețelele de canalizare vor fin construite în sectorul Dănuțeni, în perimterul străzilor Cetireni – Burebista.
Vor mai fi construite și trei stații de pompare a apelor uzate.
Valoarea contractului de antrepriză constituie 55 043 682,14 lei, durata de executare a lucrărilor contractate fiind de 12 luni.
În calitate de unitate de implementare a proiectului este Agenția de Dezvoltare Regională Centru.
Măsura investițională „Reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în localitatea Ungheni” este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).

ANTERIOR
August
A început implementarea unui amplu proiect, finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, grație căruia au fost construite peste 1600 metri de apeduct pe strada Națională. Valoarea proiectului este de aproximativ 5 milioane de lei. La momentul de față, au loc lucrări de plombare a asfaltului şi de testare a noului apeduct.
Septembrie
A fost dat startul proiectului ”Eficientizarea infrastructurii publice în cartierul Ungheni Vale din municipiul Ungheni – rețele de canalizare pe strada Unghiului”, finanțat de Solidarity Fund PL prin Programul Polonez de Cooperare pentru Dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polonia. Sunt contruite 516 metri de canalizare pe strada Unghiului. Bugetul total al proiectului este de aproximativ 1 milion 300 mii de lei. Proiectul este pe ultima sută de metri.
Octombrie
A început implementarea proiectului „Îmbunătățirea accesului cetățenilor la servicii publice de canalizare în sectorul Centru al municipiului Ungheni”, care prevede construcția de la zero a 2379 metri de rețea de evacuare a apelor uzate pe opt străzi din Ungheni. Investiția e de aproximativ 5 milioane de lei, fonduri europene, și este realizată în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, UNICEF.