×

Festivitate de premiere a învingătorilor concursului ”Ideea ta pentru un municipiu european”

      Pe 3 iulie, într-o atmosferă de sărbătoare, a avut loc festivitatea de premiere a autorilor ideilor care au acumulat cele mai multe voturi în cadrul votului online privind modernizarea centrului municipiului Ungheni, desfășurat în perioada 4 – 15 iunie curent.
Evenimentul s-a produs la Teatrul de vară din Parcul Central „Micul Cluj” din Ungheni în prezența a zeci de ungheneni.
Per total, au fost menționate 30 de persoane. Primarul Alexandru Ambros le-a mulțumit tuturor pentru activism și implicare, subliniind că este mândru de ungheneni.
Notăm că, per total, au fost acumulate 11.033 de voturi.
Dânsul a precizat că-și dorește la Ungheni ”ceea ce există în toată lumea – downtown, adică centrul orașului, acolo unde toată lumea converge, își dă întâlnire; să fie un loc de care să fim mândri cu toții”.
Reamintim topul celor mai populare 3 idei:
– Reconstructia străzii Naționale cu amenajare de piste de bicicliști, reparație trotuare, renovare rețele de apeduct, amenajare spații verzi și instalare mobilier urban – 2655 voturi
– Reabilitarea Palatului de Cultură Ungheni și a zonei adiacente – 1746 voturi
– Reconstrucția Pieței Independenței într-o zonă pietonală cu elemente de atracții turistice – 1480 voturi.
Evenimentul a avut loc în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF Moldova.

       Modernizarea centrului municipiului Ungheni se va face cu asistența financiară a Uniunii Europene, în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF Moldova. Mai multe detalii despre activitățile Programului în regiunea Ungheni găsiți pe  www.eu4ungheni.md