×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

„Eurosfat” la Ungheni. Circa 130 de oameni au venit să afle mai multe despre calea Republicii Moldova spre UE

Pe 27 noiembrie, la Ungheni a avut loc un eveniment important, organizat în premieră în Republica Moldova – „Eurosfat”, având genericul „Uniunea Europeană și noi orizonturi”.

Circa 130 de ungheneni: reprezentanți ai administrației publice locale, ai sectoarelor privat și asociativ, numeroși tineri, alături de experți în domeniu, au discutat despre procesul de integrare în Uniunea Europeană, oportunitățile oferite, de buna guvernare, justiție, dezvoltare economică etc.
În cuvântul său de salut, primarul Vitalie Vrabie a menționat importanța unor astfel de întruniri, la care cei interesați pot nu doar să discute, ci și să afle răspunsuri de la experți în domeniu.
Au fost adresate numeroase întrebări, începând cu rolul administrației publice locale în parcursul Republicii Moldova spre integrarea cu UE și terminând cu reforma în justiție sau cea administrativ-teritorială.
A doua zi, la Forumul Eurosfat de la Chișinău Iulian Groza, directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, sublinia interesul imens pe care l-au demonstrat unghenenii față de chestiunile ce țin de Uniunea Europeană.

Forumul a fost organizat de Centrul de Expertiză Europeană „Europuls” din România și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” din Republica Moldova, cu susținerea financiară a Fundației Soros Moldova, a Uniunii Europene și a Fundației „Friedrich Ebert”.
Forumuri similare vor mai fi organizate la Bălți și Ciadâr-Lunga.