×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Elevii din municipiul Ungheni sunt informați despre transportul prietenos mediului

COMUNICAT DE PRESĂ                                                                                                        

                                                  Ungheni, 21 octombrie 2022

Elevii din municipiul Ungheni sunt informați despre transportul prietenos mediului

În perioada 13-20 octombrie 2022 s-a desfășurat prima etapă a Campaniei de conștientizare în școli „Transportul și mediul” în cadrul proiectului „Dezvoltarea transfrontalieră a transportului prietenos mediului” 1HARD/3.1/11, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, implementat de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu Primăria municipiului Dorohoi, România și Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă.

Scopul Campaniei de conștientizare în școli „Transportul și mediul”  este de a informa elevii privind transportul prietenos mediului și conștientizarea importanței utilizării mijloacelor de transport eco pentru un mediu curat și o viață sănătoasă. Campania „Transportul și mediul” are două etape și face parte dintr-o amplă campanie de sensibilizare și informare care a demarat cu Săptămâna Europeană a Mobilităţii în luna septembrie 2022 și va continua pana în luna noiembrie 2023.

În cadrul primei etape a Campaniei de conștientizare „Transportul și mediul” peste 350 de elevi din liceele teoretice „Mihai Eminescu”, „Ion Creangă” și Școala Primară „Spiridon Vangheli” au participat la diverse acțiuni informative și demonstrative: întâlniri, sesiuni de informare, au vizionat filmulețe și s-au întrecut la victorine. În cadrul victorinelor, elevii au răspuns la întrebări dând dovadă de cunoștințe privind transportul prietenos mediului. Cei mai activi participanți au primit în calitate de premii diverse atribute reflectorizante necesare unui tânăr biciclist.

Din materialele promoționale și informaționale primite la activitățile desfășurate în școli, elevii au aflat mai multe cunoștințe atât despre efectele vehiculelor motorizate asupra mediului, cât și despre necesitatea utilizării transportului ecologic, importanța și avantajele mersului pe bicicletă. Ca urmare, un prim semnal pozitiv este opțiunea elevilor pentru mijloacele de transport care nu dăunează mediului înconjurător și angajamentul lor să facă ceea ce le este în putere ca municipiul Ungheni să devină un oraș durabil.

O galerie de fotografii de la acțiunile desfășurate în cadrul Campaniei de conștientizare „Transportul și mediul” vedeți aici.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:
Ina OLEARCIUC, Coordonator comunicare proiect,
Tel. 06768553, email: inaolearciuc@gmail.com