×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Elevii din municipiul Ungheni informați și implicați în promovarea transportului prietenos mediului

COMUNICAT DE PRESĂ                                                                                                        

 Ungheni, 02 mai 2023

Elevii din municipiul Ungheni informați și implicați în promovarea transportului prietenos mediului

În perioada 25-28 aprilie 2023 s-a desfășurat cea de-a doua etapă a Campaniei de conștientizare în școli „Transportul și mediul” în cadrul proiectului „Dezvoltarea transfrontalieră a transportului prietenos mediului” 1HARD/3.1/11, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, implementat de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu Primăria municipiului Dorohoi, România și Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă.

Scopul Campaniei de conștientizare în școli „Transportul și mediul” este de a informa elevii privind transportul prietenos mediului și conștientizarea importanței utilizării mijloacelor de transport eco pentru un mediu curat și o viață sănătoasă. Campania „Transportul și mediul” face parte dintr-o amplă campanie de sensibilizare și informare care a fost lansată în luna septembrie 2022 cu Săptămâna Europeană a Mobilităţii și se va încheia cu același eveniment important în luna septembrie 2023.

În cadrul etapei a doua a Campaniei de conștientizare „Transportul și mediul” circa 350 de elevi din liceele teoretice „Vasile Alecsandri”, „Alexandr Pușkin” și „Gheorghe Asachi” au participat la diverse acțiuni informative și demonstrative: întâlniri, sesiuni de informare, au vizionat filmulețe și au răspuns la un șir de întrebări legate de mijloacele de transport ecologic. Elevii au lucrat în grupuri și au identificat avantajele și dezavantajele transportului prietenos mediului, dând dovadă de vaste cunoștințe privind transportul prietenos mediului. Cei mai activi participanți s-au ales cu premii, diverse materiale promoționale și articole reflectorizante care le vor fi de mare folos fie ca pietoni sau bicicliști.

În cadrul acțiunilor Campaniei de conștientizare „Transportul și mediul” au fost distribuite materialele informative și promoționale despre efectele vehiculelor motorizate asupra mediului, necesitatea utilizării transportului ecologic, importanța și avantajele mersului cu bicicleta. Ca urmare acțiunilor de familiarizare și sensibilizare, au fost formate elevilor atitudini pozitive față de utilizarea mijloacelor de transport prietenos mediului, aceștia exprimându-și dorința prin comportamentul lor să ajute municipiul Ungheni pentru a deveni mult mai curat și plăcut pentru toți.

Fotografii de la acțiunile desfășurate în cadrul Campaniei de conștientizare „Transportul și mediul” vedeți aici.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:
Ina OLEARCIUC, Coordonator comunicare proiect,
Tel. 06768553, email: inaolearciuc@gmail.com