×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Centrul municipiului Ungheni va fi renovat cu asistența financiară a Uniunii Europene

Votați ideile de modernizare a orașului!

În procesul de modernizare a centrului municipiului Ungheni, activitate care va fi demarată în acest an cu asistența financiară a Uniunii Europene, în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, finanțat de UE, implementat de PNUD și UNICEF Moldova, vor fi luate în considerare recomandările populației.

De notat că va fi renovat, grație aceluiași program, și centrul municipiului Cahul.

Prin această inițiativă încurajăm oamenii din Cahul și  Ungheni să fie activi și să își exprime public ideile de dezvoltare a comunității lor. Este un element-cheie în abordarea Uniunii Europene de susținere a regiunilor-cheie. Sperăm că acest gen de activități va aduce schimbarea dorită în comunități, acestea dezvoltându-se datorită ideilor și implicării oamenilor“, spune Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Stimați ungheneni, dar și locuitori din alte regiuni, sunteți invitați să votați, în perioada 4 – 15 iunie, ideile de renovare a centrului municipiului Ungheni, accesând pagina web www.eu4ungheni.md

La vot sunt scoase 10 idei, care au obţinut cel mai mare scor de evaluare a juriului în cadrul concursului „UE pentru Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu european”, organizat în perioada ianuarie-martie.

„Programul EU4Ungheni a creat un cadru favorabil de discuții cu cetățenii referitor la modernizarea centrului cultural, istoric și administrativ al municipiului Ungheni. Ne bucură faptul că unghenenii cunosc problemele orașului și vin cu soluții realiste și in același timp inovative. Împreună ne propunem să schimbăm aspectul centrului orașului și sunt sigur că numai împreună vom reuși”,  a menționat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Fiecare participant poate vota zilnic o singură dată, maxim 3 idei din 10, de pe o adresă IP. Autorii a trei idei care vor acumula cele mai multe voturi vor fi premiați.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2025)  susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. EURO, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Mai multe detalii despre activitățile Programului în regiunea Ungheni găsiți pe  www.eu4ungheni.md

Baner video UE pentru Ungheni poate fi accesat aici: https://bit.ly/2XZLvQL

 

10 idei „ UE pentru Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu European”

 

Amenajarea unui havuz muzical multicolor în centrul municipiului
Construcția unui Centru modern expozițional multifuncțional pentru promovarea producătorilor locali
Reconstrucția străzii centrale (str. Națională): renovarea rețelei de apeduct, trotuarelor; amenajarea spațiilor verzi, mobilierului urban, pistelor pentru bicicliști
Iluminarea decorativă a clădirilor și spațiilor publice
Reabilitarea Palatului de Cultură și a zonei adiacente
Dotarea spațiilor verzi pentru recreere cu bănci inovative, Wi-Fi, sculpturi
Reabilitarea clădirilor cu valoare arhitecturală
Transformarea Pieței Independenței într-o zonă pietonală cu elemente de atracții turistice
Amenajarea unei scene în centrul orașului cu un ecran mare pe fundal și a spațiului adiacent pentru evenimente publice
Amenajarea locurilor de parcare moderne

 

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:

Alexandru Pelivan, manager Program EU4Moldova: regiuni-cheie, Tel: +373 68522557, alexandru.pelivan@undp.org

Ina Prisăcaru-Zglavuță, Specialistă comunicare, Programul EU4Moldova: regiuni-cheie, Tel: +373 69141006, ina.zglavuta@undp.org