×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Atenţie la arderea resturilor vegetale!

Direcția Situații Excepționale mun. Ungheni informează: pe 30 aprilie, la ora 13:00, pompierii au intervenit la lichidarea unui focar de ardere a vegetației uscate în apropierea iazului din sectorul Berești, care s-a extins pe o suprafață de 100 m p.
Stimați ungheneni, nu dați foc vegetației uscate. Arderea vegetaţiei uscate provoacă multe efecte negative solului, incluisv se distruge microfauna folositoare de la suprafaţa solului. Din păcate,  aceasta continuă să fie o practică des întâlnită, iar oamernii uită că arderea resturilor vegetale, precum și a vegetației uscate, are consecinţe grave asupra comunităţii prin producerea de pagube materiale şi afectarea mediului.
Fiți responsabili. Este o obligaţie morală şi civică a fiecărui cetăţean să respecte regulile și să proterjeze mediul. Reamintim, totodată, că este interzisă aruncarea la întâmplare a ţigărilor, chibriturilor sau a altor obiecte aprinse, precum şi faptul că focurile în aer liber, cum sunt cele pentru arderea miriştilor, tufărişurilor, stufului sau a vegetaţiei ierboase pot degenera în incendii de proporţii cu efecte grave asupra securităţii vieţii şi a bunurilor.
Cei care nu ţin cont de aceste prevederi şi produc incendii la care este necesară intervenţia pompierilor trebuie să ştie că, potrivit legii, sunt pasibili de amenzi usturătoare.