×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Apel de granturi mici pentru grupuri de inițiativă ale tinerilor

Asociația Obștească „Făclia” anunță Apel de granturi mici pentru grupuri de inițiativă ale tinerilor cu genericul „Schimbarea începe de la TINEri”.
Acțiunea are loc în cadrul proiectului „Alege să fii Tânăr Ambasador în Ungheni”, implementat de AO „Făclia”, în parteneriat cu Primăria municipiului Ungheni, în cadrul Programului „Ungheni Capitala Tineretului 2023”, finanțat de Agenția Națională pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret.

Scopul prezentului apel este susținerea inițiativelor civice ale tinerilor, prin oferirea de mini-granturi pentru inițiative civice ale tinerilor.

Apelul de granturi se va desfășura în 5 (cinci) etape:

Etapa I: Înscrierea în cadrul Apelului de grant
La curs pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-35 ani, înscriși în baza formularului:  
Termen limită de înscriere: 25 mai 2023.

Etapa II: Dezvoltarea competențelor tinerilor în domeniul inițierii și implementării inițiativelor
În perioada 25-31 mai, vor fi organizate 4 sesiuni de informare online cu privire la prioritățile programului de granturi, precum și ghidare în vederea elaborării propunerilor de inițiative/conceptelor.
Subiectele instruirii:
– inițierea ideilor de proiecte;
– dezvoltarea abilităților de lider;
– instrumente de participare a tinerilor la procesul decizional local;
– managementul proiectelor.
!! Participarea în cadrul sesiunilor de instruire este OBLIGATORIE pentru grupurile de inițiativă interesate de a depune proiecte în cadrul apelului. Pentru participare vor fi invitați tinerii/grupurile de inițiativă care s-au înscris în cadrul primei etape.

Etapa III: Organizarea concursului de granturi „Schimbarea începe de la TINEri”
Regulamentul de Aplicare, precum și documentele necesare pentru aplicare în concurs concurs FORMULARUL de APLICARE / FORMULAR de BUGET, pot fi descărcate accesând: https://drive.google.com/…/1jNmmnD8kzPhZtzvf5Zr…

Bugetul maxim al proiectelor prezentate spre finanțare: 20000 de lei.
Bugetul total al Apelului de granturi: 100000 de lei.

Dosarul va fi expediat la adresa de email: tineret.ungheni@gmail.com, cu titlul mesajului: Dosar Concurs Program de Granturi Mici „Schimbarea începe de la TINEri” 2023 sau va fi depus în format fizic la adresa: municipiul Ungheni, str. Ion Creangă 4, oficiul 416.

Termen limită de aplicare: 10 iunie 2023.
Dosarele incomplete sau prezentate după termenul limită nu vor fi examinate.

Echipele interesate pot beneficia de Consultanță gratuită din partea proiectului în vederea completării formularelor de aplicare.

Etapa IV: Implementarea inițiativelor de tineret, cu suport constant din partea mentorilor
Perioada implementării proiectelor câștigătoare: 15 iunie – 15 august 2023.

Etapa V: Celebrarea realizărilor tinerilor

Telefon pentru informații suplimentare: 068233484, Carolina Butușneanu ______________________________________________________________________

Activitate parte a proiectului: „Alege să fii Tânăr Ambasador în Ungheni”, implementat de Asociația Obștească „Făclia”, în parteneriat cu Primăria municipiului Ungheni, în cadrul Programului „Ungheni – Capitala Tineretului 2023”, finanțat de Agenția Națională pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret. Program Național al Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.