×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Ajutor frățesc: din Nanchang la Ungheni

La Ungheni au ajuns 40.000 de măști de protecție, donate de municipalitatea Nanchang din China.  Pe 19 aprilie, lotul de măști a fost preluat direct de la Aeroportul din Chișinău de către viceprimarul Dionisie Ternovschi.
La finalul aceleiași săptămâni, pe 24 aprilie, au fost distribuite 18.200 de măști instituțiilor municipale, instituțiilor medicale, Inspectoratului de Poliție, Poliției de Frontieră etc, tuturor celor care se află pe prima linie în lupta cu Covid-19.
Viceprimarul Dionisie Ternovschi a fost însoțit, pentru a distribui măștile, de consilierii municipali, reprezentanți ai tuturor fracțiunilor din Consiliul Municipal.
În zilele următoare, voluntarii de la JCI Ungheni vor repartiza maști trecătorilor, celor care circulă cu transportul urban, prioritate având persoanele nevoiașe. Se va implica și serviciul social, care va repartiza măști familiilor defavorizate.
Restul măștilor vor fi distribuite instituțiilor preșcolare și preuniversitare, altor instituții publice, pe măsura redeschiderii acestora.
Primăria municipiului Ungheni a transmis și un mesaj de mulțumire municipalității Nanchang pentru acest gest de solidaritate.
Anterior, în luna februarie, când epidemia de Covid-19 cuprinsese China, unghenenii au organizat o campanile de colectare de bani și au trimis în Nanchang, la solicitarea autorităților de acolo, un lot de 33 mii de măști de protecție.