×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Vizita de studiu a membrilor Clusterului Turistic Regional Ungheni – 2030 în municipiul Cluj-Napoca

COMUNICAT DE PRESĂ

Vizita de studiu a membrilor Clusterului Turistic Regional Ungheni – 2030
în municipiul Cluj-Napoca

  03 aprilie 2023, Ungheni

În perioada 27-29 martie 2023, membrii Clusterului Turistic Regional Ungheni – 2030 au efectuat  o vizită de studiu în municipiul Cluj-Napoca din România. Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului „Acțiuni durabile pentru creșterea economică prin turism”, implementat de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu Asociația Obștească „Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Primarii pentru Creștere Economică.

În cadrul vizitei de studiu, membrii Clusterului Turistic Regional Ungheni – 2030, reprezentanți ai  administrației publice locale, mediului de afaceri și societății civile,  meșteri populari, au avut posibilitatea să se familiarizeze cu experiența municipiului Cluj – Napoca privind crearea clusterelor pentru asocierea și cooperarea antreprenorilor pe diverse domenii de interes comun. În acest context, membrii Clusterului Turistic Regional Ungheni – 2030 au avut oportunitatea să cunoască premisele apariției clusterelor, cum acestea funcționează și care sunt avantajele asocierii în clustere.

Partea oficială a vizitei de studiu s-a desfășurat în Sala de sticlă a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca , unde a avut loc o întâlnire cu viceprimarul Dan TARCEA care a vorbit despre politicile locale și  îmbunătățirea serviciilor publice pentru creșterea bunăstării clujenilor.  Tot aici, într-o atmosferă cordială, a fost semnat Memorandumul de Colaborare între Clusterul Turistic Regional Ungheni – 2030 și  Asociația „Cluster Turism Transilvania” care prin  crearea unui parteneriat regional și internațional oferă cadrul de cooperare pentru a încuraja și impulsiona promovarea turismului, a face schimb de experiență privind administrarea clusterelor, pentru a elabora și implementa programe și proiecte comune privind dezvoltarea competitivității membrilor clusterelor de turism din Ungheni și Cluj-Napoca.

Aflați la sediul Transilvania IT Cluster, membrii Clusterului Turistic Regional Ungheni – 2030 au avut ocazia să se informeze detaliat despre rolul și importanța clusterelor în dezvoltarea mediului de afaceri competitiv și  despre perspectivele de colaborare  cu acest cluster, iar la Centrul de Informare Turistică Cluj – Napoca au  purtat discuții  despre importanța parteneriatelor locale pentru atragerea investițiilor în domeniul turismului și realizarea în comun a proiectelor de  dezvoltare a  serviciilor pentru turiști.

Conform agendei, participanții au făcut un schimb de opinii cu reprezentanții Asociației Meșterilor Populari Clujeni privind promovarea meșteșugurilor tradiționale, culturii și turismului, au vizitat Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

Pentru informații adiționale: Ina OLEARCIUC, Manager comunicare,
inaolerciuc@gmail.com, tel. +373 699 36 631