×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Uniunea Europeană lansează un nou proiect la Ungheni pentru a susține creșterea economică și dezvoltarea turismului în regiune 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Uniunea Europeană lansează un nou proiect la Ungheni pentru a susține creșterea economică și dezvoltarea turismului în regiune 

30 iunie 2022, Ungheni

Evenimentul de lansare a proiectului „Acțiuni durabile pentru creșterea economică prin turism”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Primarii pentru Creștere Economică, a avut loc miercuri 29 Iunie în orașul Ungheni.

Noul proiect va susține dezvoltarea serviciilor de informare turistică și a infrastructurii turistice, inclusiv crearea unui Centru de Informare Turistică în orașul Ungheni, care va găzdui expoziții ale producătorilor și meșterilor populari din regiune. Totodată, va fi lansată și o platformă online cu informații despre toate pensiunile, restaurantele și atracțiile turistice din raionul Ungheni, care va facilita căutarea turiștilor locali și internaționali.

La evenimentul de lansare au participat Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, Președintele Raionului Ungheni, Ghenadi Mitriuc, Primarul Municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, Directorul Agenției de Atragere a Investițiilor, Stelian Manic, reprezentanți ai administrației publice locale din orasele  Călărași și Nisporeni, asociații obștești, grupuri de inițiativă locală, reprezentanți ai mass media și locuitorii municipiului Ungheni. 

Ne bucurăm că prin intermediul acestui proiect, parte a inițiativei Primarii pentru Creștere Economică, vom susține dezvoltarea și promovarea turismului, care are un mare potențial în Republica Moldova. Proiectul pe care îl lansăm astăzi va promova regiunea Ungheni prin dezvoltarea sectorului turistic, îmbunătățirea nivelului de trai și crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, acesta va contribui la îmbunătățirea calității mediului, creșterea atractivității regiunii, oferirea de noi posibilități de recreere și odihnă pentru localnici și turiști. Construirea unui Centru de Informare Turistică, dotat cu infrastructură digitală, va îmbunătăți calitatea serviciilor de informare oferite turiștilor, sprijinindu-i în căutarea destinațiilor turistice potrivite și accesarea pachetelor turistice. Suntem siguri că, prin eforturile noastre comune, vom contribui la creșterea atractivității regiunii Ungheni în calitate de destinație turistică și vom crea noi oportunități pentru dezvoltarea sectorului turistic în regiune.” a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova. 

„Proiectul lansat astăzi este unul interesant și deosebit de important în ceea ce privește promovarea regiunii Ungheni prin turism și cultură. Suntem încrezători că prin implementarea acestui proiect vom asigura creșterea economică a localității prin dezvoltarea sectorului turistic,  îmbunătățirea nivelului de trai, crearea de noi locuri de muncă, îmbunătățirea calității mediului, creșterea atractivității regiunii, oferirea de noi oportunități pentru turiștii interni și externi”, a declarat Alexandru Ambros, Primarul municipiului Ungheni.

În cadrul proiectului va fi dezvoltat și un studiu de piață privind ofertele și destinațiile turistice și culturale, precum și un cluster al promotorilor turistici și vor fi desfășurate ateliere de valorificare a meșteșugăritului local.

Noul proiect „Acțiuni durabile pentru creșterea economică prin turism” va fi implementat de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu Asociația Obștească „Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă”, pe o perioadă de 30 luni, cu un buget total de 762.000 euro, dintre care 686.000 euro (90%) este grant oferit de către Uniunea Europeană.

Pentru informații adiționale: Victoria Darie, Manager de proiect, victoria.darie@gmail.com, tel. +373 79530649.