×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Un nou oraș s-a alăturat localităților înfrățite cu Ungheniul

Pe 21 iunie, a fost semnată Scrisoarea de intenție între municipiul Ungheni și orașul chinez Pingdingshan privind stabilirea relațiilor de prietenie și cooperare.

„Cele două părți au convenit să facă eforturi concertate, pe bază de egalitate și în beneficiul ambelor părți, pentru a promova prietenia între oameni, a realiza în mod activ schimburi și cooperare în economie, comerț, știință, tehnologie, cultură, sport, sănătate, educație etc.”, se menționează în documentul semnat de primarii celor două localități.

Evenimentul a avut loc cu ocazia aniversării de 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și China.
Pingdingshan este al doilea oraș chinez, după Nanchang, cu care Ungheniul stabilește relații de prietenie. Localitatea, cunoscută și sub numele Orașul Vulturului, este situată în provincia centrală Henan din China, având o populație de peste cinci milioane de persoane.
Pingdingshan este cunoscut, în special, pentru rezervele sale de cărbune și sare, e foarte bogat în resurse de apă.

La momentul de față, numărul orașelor înfrățite cu Ungheniul a ajuns la 20, cele mai multe fiind din România – 5, după care urmează câte două orașe din Ucraina, SUA, China, Georgia și câte un oraș din Polonia, Letonia, Lituania, Franța, Portugalia, Armenia, Israel.