×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

TÂRGUL MEȘTERILOR POPULARI ȘI PRODUSELOR TRADIȚIONALE LOCALE, EDIȚIA A II-A

COMUNICAT DE PRESĂ PRE – EVENIMENT 

TÂRGUL MEȘTERILOR POPULARI ȘI PRODUSELOR TRADIȚIONALE LOCALE
UNGHENI 2023, EDIȚIA A II-A, organizat cu suportul Uniunii Europene 

07 august 2023, Ungheni

Municipiul Ungheni se pregătește să găzduiască cea de-a doua ediție a Târgului meșterilor populari și produselor tradiționale locale, un eveniment de amploare care își propune să aducă în prim-plan bogăția culturală și tradițiile regiunii Ungheni. Târgul va avea loc pe data de 28 august 2023, între orele 10:00 – 20:00, în spațiile publice adiacente Pieței Independenței din centrul orașului.

Târgul va reuni producători locali, meșteri populari, antreprenori și furnizori de servicii, instituții publice de cultură și educaționale pentru a promova produsele locale și creațiile autentice realizate de meșterii populari din regiunea Ungheni, subliniind importanța susținerii și achiziționării produselor locale pentru a stimula dezvoltarea economică în comunitate. Printre obiectivele Târgului meșterilor populari și produselor tradiționale locale se numără educarea consumatorilor cu privire la importanța achiziționării de la producătorii locali și meșterii populari, astfel contribuind la creșterea economiei locale și păstrarea tradițiilor locale. De asemenea, acest eveniment își propune să creeze un mediu propice pentru transferul culturii și identității producătorilor locali și meșterilor populari punând în valoare bogăția tradițiilor și meșteșugurilor locale și să asigure un cadru adecvat de promovare a produselor tradiționale autohtone pentru atragerea de investitori și promovarea regiunii Ungheni ca destinație culturală, economică și turistică distinctă.

Cu sprijinul comunității și partenerilor implicați, Târgului meșterilor populari și produselor tradiționale locale Ungheni 2023, ediția a II-a va oferi oportunitatea de a conecta producătorii locali cu meșterii populari pentru a celebra împreună tradițiile și meșteșugurile locale și a susține dezvoltarea economică a regiunii.

Pentru mai multe informații și detalii despre Târg, vă invităm să urmăriți comunicatele oficiale de pe site-ul oficial al Primăriei mun. Ungheni (www.ungheni.md)  și pagina de facebook a Asociației Obștești „Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă” (https://www.facebook.com/profile.php?id=100064363586740).

Doritorii de a participa la Târg pot să se înscrie la telefoanele 079504664 – meșteri populari, 079890596 – producători autohtoni sau accesând următorul link https://docs.google.com/forms/d/1mcGaxRNej64lZL6reh5OhTUTXXX8DjqixGIXcGyyB3Q/edit

Târgul meșterilor populari și produselor tradiționale locale Ungheni 2023, ediția a II-a este o activitate din cadrul Proiectului „Acțiuni durabile pentru creștere economică prin turism”, finanțat de Uniunea Europeană, implementat de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu AO „Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă”. Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea economică sustenabilă și promovarea municipiului și raionului Ungheni în calitate de destinație turistică.

Pentru informații adiționale:
Ina OLEARCIUC, Manager comunicare
inaolerciuc@gmail.com, tel. +373 699 36 631