×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Start unui nou proiect la Ungheni

Lucrări de iluminare a stațiilor de așteptare, campanii de educație ecologică și sensibilizare a populației privind măsurile de eficiență energetică, acțiuni de consolidare a echipei Unității de Implementare a Proiectelor din cadrul Primăriei municipiului Ungheni, noi panouri informative la stațiile de așteptare – toate acestea, dar și altele, vor fi realizate, grație proiectului „Iluminarera inteligentă a stațiilor de așteptare din municipiul Ungheni și satul Semeni, comuna Zagarancea”.

Reprezentantul Primăriei Ungheni, Tudor Gavriliuc, secretar al Consiliului Municipal, a semnat, în cadrul Fondului de Granturi Mici pentru Orașe-Poli de Creștere (FGMOPC), contractul de finanțare a proiectului respectiv.
Grație acestuia, vor fi construiți 1380 de metri de rețelele aeriene de alimentare cu energie electrică, vor fi montați 11 piloni de beton, fiind conectate la rețeaua de iluminat 40 de panouri informative de la stațiile de așteptare. Totodată, vor fi instalate 4 panouri informative cu corpuri de iluminat led la 4 stații de așteptare din Semeni.
Bugetul total al proiectului este de 347720 de lei, dintre care 297720 de lei constituie grantul oferit de către Solidarity Fund PL in Moldova (Fondul de Solidaritate al Poloniei în Republica Moldova), restul fiind contribuția Primăriei municipiului Ungheni.
Se planifică realizarea tuturor lucrărilor și activităților prevăzute de proiectul respectiv timp de șase luni.

Notă: FGMOPC (Fondul de Granturi Mici pentru Orașe-Poli de Creștere) este un instrument al Solidarity Fund PL in Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish aid Moldova și este implementat în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Primăria municipiului Ungheni nu este la prima colaborare cu Fondul de Solidaritate al Poloniei în Republica Moldova. Datorită suportului financiar acordat de instituția respectivă, în 2017 a început renovarea și modernizarea Centrului Cultural Multifuncțional „Regina Maria”, care a devenit, la momentul de față, una dintre instituțiile cele mai vizibile din Ungheni și un adevărat centru de cultură pentru Berești-Vasilica. Tot datorită Fondului de Solidaritate al Poloniei, în sectorul Dănuțeni a fost amenajat un scuar; pe strada Unghiului a fost construit sistemul de canalizare, a fost eficientizat sistemul de iluminat public în cartierul Ungheni Vale. Cu suportul Fondului respectiv a fost reabilitată și Grădinița „Delia” în 2020.
Sunt doar câteva dintre numeroasele proiecte realizate la Ungheni din banii oferiți de Fondul de Solidaritate al Poloniei în Republica Moldova. Este o dovadă în plus că Primăria municipiului Ungheni a devenit credibilă pentru finanțatori, care sunt parteneri de nădejde în realizarea a diverse proiecte menite să îmbunătățească viața unghenenilor și să schimbe fața municipiului Ungheni.