×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Start construcției trotuarelor

Pe 13 iunie, a fost dat startul construcției trotuarului pe partea cu numere impare a străzii Națională. Acest trotuar va avea o lungime de 1200 de metri: de la intersecția cu strada Romană, în preajma ÎM „Apă-Canal”, până la intersecția cu strada Bogdan Petriceicu-Hasdeu.
În paralel cu trotuarul, care va avea lățimea între 4 și 12 metri, va fi construită și pista de bicicliști cu lățimea de doi metri. Trotuarul va fi pavat cu dale, iar pistele de bicicliști vor fi din asfalt.

Vor fi amenajate și patru mini-scuaruri, inclusiv cu instalarea mobilierului urban, acestea devenind locuri prietenoase pentru toate categoriile de pietoni. Spațiile verzi vor apărea lângă liceele „Mihai Eminescu” și „Vasile Alecsandri”, lângă primărie și vizavi de Biserica „Sf. Alexandru Nevski”.
Lucrările de construcție și amenajare sunt executate de către SRL „Aflux Prim” din Bălți, iar termenul planificat pentru finalizarea acestora este de șase luni.
De notat că lucrările de reconstrucție și extindere a trotuarelor au loc în cadrul etapei a doua a Proiectului „Reconstrucția și revitalizarea centrului municipiului Ungheni” din cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”.
Reamintim că, anterior, începând cu anul 2020, grație aceluiași proiect, a fost reabilitată rețeaua de alimentare cu apă pe strada Națională și strada Solidarității, a fost construită o parte a sistemului public de canalizare în municipiul Ungheni. A urmat apoi reparația îmbrăcămintei rutiere de pe strada Națională, cu stabilirea marcajelor, cu amenajarea a opt parcări. Recent, a fost finalizată construcția havuzului uscat de tip pietonal cu show de lumini și muzică și amenajată Piața Independenței.
În scurt timp, după desfășurarea concursuluji de selectare a antreprenorului, va începe construcția trotuarului și pe partea cu numere pare a străzii Naționale, dar și pe alte străzi, despre care primăria va anunța ulterior.

Ce se va face cu pavajul vechi?
Pe 24 iunie, Consiliul Municipal Ungheni, în cadrul ședinței sale extraordinare, va examina proiectul de decizie privind repartizarea unor materiale de construcție și va decide ce cantitate de pavaj (scos din trotuarele vechi) și unde va fi repartizat. Se prevede ca să fie repartizat, în mod special, instituțiilor publice și întreprinderilor municipale.