×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Școala de Arte Plastice din municipiul Ungheni va purta numele fostei directoare, Raisa Cojocaru

        În ziua de 17 iulie 2020, consilierii municipali au votat modificarea denumirii Școlii de Arte Plastice din municipiul Ungheni în Școala de Arte Plastice “Raisa Cojocaru”.
Explicația se regăsește în introducerea la decizia nr.  9 Cu privire la modificarea denumirii Școlii de Arte Plastice a municipiului Ungheni: ”Având în vedere demersul  nr. 505  din 04 iunie 2020 remis către Primăria Municipiului Ungheni; ținând cont de dorinţa comună a celor 340 de cetățeni care au semnat demersul cu privire la modificarea denumirii instituției Școala de Arte Plastice din municipiul Ungheni în Școala de Arte Plastice “Raisa Cojocaru”; întrucât, doamna Raisa Cojocaru a fost director excepțional (1980-2018), artist plastic și profesor deosebit, care a promovat instituția municipală Școala de Arte Plastice din municipiul Ungheni la nivel național și internațional, cât și a contribuit esențial în dezvoltarea tinerilor talente”.
Directorul interimar al instituției, Diana Ciubotaru-Viziru, urmează să efectueze modificările ce se impun în acte, conform legislației, și să înregistreze noua denumire a Școlii de Arte Plastice la Agenția Servicii Publice în termen de 30 de zile.
Școala de Arte Plastice din Ungheni a fost fondată în anul 1968. De atunci, au absolvit-o mii de copii din Ungheni, dar și din localitățile limitrofe. Printre numele sonore, care au absolvit Școala de Arte Plastice din Ungheni, se numără sculptorii Dumitru Verdianu și Ion Zderciuc, caricaturiștii Valeriu Curtu, Victor Crudu, Alexandru Plăcintă, artiștii plastici Victor Cobzac, Ilie Cojocaru și mulți alții.
Și Raisa Cojocaru și-a început cariera în domeniul artelor de aici, fiind, mai întâi, elevă , apoi profesoară și directoare a istituției, care, de acum înainte, îi va purta numele.