×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Șapte proiecte în doar trei luni

De la începutul anului curent, echipa Primăriei municipiului Ungheni, împreună cu parteneri din sectorul asociativ, a elaborat și a definitivat 7 proiecte, care au fost depuse spre finanțare unor potențiali finanțatori externi.

Este vorba de:
1. „Porți pentru integrarea durabilă a culturii din Valea Prutului Mijlociu în traseele turistice europene” (în parteneriat cu Primăria municipiului Iași);
2. „Dezvoltarea capacităților pentru adaptarea și prevenirea riscurilor de dezastre a orașelor transfrontaliere” (în parteneriat cu Primăria municipiului Dorohoi);
3. „Strategii educaționale reziliente comune pentru generațiile Z și Alfa” (în parteneriat cu Primăria municipiului Iași);
4. „Calătorește, explorează, conectează-te – cooperare transfrontalieră și eficiență administrativă pentru dezvoltarea turismului” (Centrul de Informare Turistică Ungheni în parteneriat cu Centrul de Informare Turistică Iași);
5. „Cultivarea aerului curat în mediile urbane” (AO „Făclia” în parteneriat cu Grădina Botanică Iași).
Proiectele respective au fost depuse spre finanțare către Programul Interreg Next România-Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană.

Alte 2 proiecte au fost depuse spre finanțare către: Programul guvernamental „Sat European”„Asigurarea sustenabilității de furnizare a apei prin modernizarea rețelelor de apeduct în municipiul Ungheni” (în parteneriat cu ÎM „Apă-Canal”); și Primăria municipiului Cluj-Napoca „Modernizarea Centrului municipiului Ungheni prin soluții inteligente pentru dezvoltarea Zonei Pietonale”.

Dacă, anterior, pe parcursul unui an erau elaborate în medie 11-12 proiecte, în prezent, doar în primele trei luni ale anului curent, au fost elaborate și depuse spre finanțare 7 proiecte.

Valoarea totală a acestora e de peste 3 milioane 200 mii de euro. Proiectele se referă și la dezvoltarea infrastructurii, și la amenajarea teritoriului, și la diverse dotări și activități în beneficiul Ungheniului și al locuitorilor săi.

În cazul în care vor fi acceptate toate, municipiul Ungheni va beneficia de un grant total de peste 2 milioane 750 mii de euro.

În prezent, echipa Primăriei muncește și la elaborarea altor proiecte importante pentru Ungheni.