×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Săptămâna Europeană a Mobilităţii în Municipiul Ungheni

COMUNICAT DE PRESĂ                                                                                                          

                                                  Ungheni, 26 septembrie 2022

Săptămâna Europeană a Mobilităţii în Municipiul Ungheni

În perioada 16-22 septembrie 2022, pe durata Săptămânii Europene a Mobilităţii, au fost desfășurate diverse activități cu implicarea soluțiilor alternative de transport durabil în Municipiul Ungheni. Evenimentul european la care unghenenii s-au alăturat a fost organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea transfrontalieră a transportului prietenos mediului” 1HARD/3.1/11, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Partenerii Primăriei municipiului Ungheni sunt Primăria municipiului Dorohoi, România și Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă.

Startul Săptămânii Europene a Mobilităţii a fost dat pe 16 septembrie cu acțiunea „Vinerea Verde la Ungheni” unde circa 50 de participanți au promovat alternativele ecologice de deplasare la serviciu și în oraş, mersul pe jos și cu bicicleta, încurajându-i pe cetățeni să privească mobilitatea verde și ecologică ca pe cea mai bună investiție în sănătatea personală și a mediului înconjurător.

Concursul bicicliștilor, organizat pe 20 septembrie în Parcul Central „Micul Cluj” (pista de bicicliști) cu participarea a 24 de copii și tineri care frecventează Baza de Turism Ungheni, a demonstrat atașamentul și abilitățile deosebite ale concurenților privind mersul pe bicicletă. Competiția s-a finalizat cu înmânarea diplomelor și premiilor pentru învingători și a certificatelor de participare.

Prin flashmobul „Fii sănătos, mergi cu bicicleta sau pe jos!”, 20 de voluntari de la Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria” din municipiul Ungheni au îndemnat tinerii din oraș și localitățile rurale învecinate să utilizeze mijloacele de transport prietenoase mediului, atrăgându-le atenția ca mersul pe bicicletă să devină opțiunea lor.

Maratonul bicicliștilor „Hai cu bicicleta – să salvăm planeta”, la care au participat circa 200 de copii, părinți și educatori de la Grădinița „Guguță”, precum și spectatori de la alte grădinițe de copii, a sensibilizat și încurajat locuitorii municipiului Ungheni să prefere mai mult mersul cu bicicleta decât mașinile private, pentru că astfel vor fi mai sănătoși și vor putea avea o calitate mai bună a vieții, iar orașul nostru va deveni mai puțin aglomerat și mai atractiv.

O galerie foto de la evenimentele din Săptămâna Europeană a Mobilităţii vedeți aici.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:
Ina OLEARCIUC, Coordonator comunicare proiect,
Tel. 067658553, email: inaolearciuc@gmail.com