×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Prima vizită la Ungheni a noului Amabasador al Uniunii Europene în Republica Moldova

În ziua de 29 iunie 2022, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis MAŽEIKS, însoțit de Andrea Cuzyova, reprezentanta rezidentă adjunctă a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova (PNUD Moldova), a efectuat o vizită în municipiul Ungheni.

Înalții oaspeți au participat la lansarea Proiectului „Acțiuni durabile pentru creștere economică prin turism”, finanțat de Uniunea Europeană, au vizitat expozițiile meșterilor populari, au luat cunoștință de proiectele realizate și în curs de derulare din cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, s-au întreținut cu beneficiari ai granturilor oferite de Uniunea Europeană, cu primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, și cu alți oficiali.

Ulterior, oficialii au mers în Piața Independenței din municipiul Ungheni, o zonă renovată cu suportul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. Reamenajarea Pieței Independenței și reabilitarea străzii Naționale fac parte dintr-un proiect mai amplu de infrastructură privind revitalizarea centrului mun. Ungheni, care a cuprins inclusiv construirea unui nou sistem de apeduct și canalizare. În total, contribuția UE în cadrul acestui proiect de infrastructură este de peste 2.320.000 euro.

De notat că Ambasadorul Jānis MAŽEIKS a vizitat pentru prima oară Ungheniul după prezentarea scrisorilor de acreditare președintelui Republicii Moldova, pe 7 septembrie 2021.

„Ungheniul este una dintre regiunile de interes pentru Uniunea Europeană în cooperarea cu Republica Moldova”, a declarant dânsul.