×

O școală a tinerilor jurnaliști la Ungheni

Grație Programului „Ungheni – Capitala Tineretului 2023”, 30 de tineri din Ungheni au beneficiat, timp de două zile, de instruiri și exerciții practice în domeniul jurnalismului.

Ei s-au familiarizat cu activitatea de jurnalist, au aflat de ce e nevoie pentru a fi un jurnalist bun, care sunt sursele de informare și cum identificăm subiecte pentru materialele jurnalistice. Totodată, au aflat lucruri noi despre genurile de presă, comunicarea media, ce înseamnă o conferință de presă etc. În calitate de traineri au fost profesoara Vera Mihăilă și jurnalista Lucia Bacalu.

Urmează noi instruiri și exerciții practice, în mod special în ceea ce privește fotojurnalismul. Tinerii participanți la Școala de jurnalism vor învăța trucuri noi de încadrare a imaginii, cum să lucreze cu lumina, cu fundalul, cum și când poate fi editată o fotografie și așa mai departe. Vor realiza fotografii, le vor analiza, le vor alege pe cele mai reușite, ca la final să fie elaborat și editat un album cu genericul „Ungheni – oraș al tinereții”.

Școala tinerilor jurnaliști este organizată în cadrul proiectului „UNGHENI INVEST: Tinerii participă – comunitatea se dezvoltă!”, implementat de AO ”Alfa Beta”, în parteneriat cu Direcția Educație Ungheni, Primăria municipiului Ungheni și Centrul Raional de Tineret Ungheni.

Reamintim că, la finele anului 2022, în urma unui concurs deschis, Ministerului Educației și Cercetării (MEC) a desemnat Ungheniul Capitala Tineretului 2023, ceea ce înseamnă că în anul curent vor4 fi desfășurate numeroase activități pentru tineri și cu tinerii ungheneni.  „Capitala Tineretului” este un program al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), implementat prin intermediul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret. Programul respectiv a fost lansat în anul 2011, municipiul Ungheni fiind declarat și atunci Capitala Tineretului.