×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

O intersecție cu sens giratoriu va fi amenajată pe strada Decebal

În municipiul Ungheni va fi amenajată prima intersecție cu sens giratoriu după cea de la intrarea în localitate dinspre Chișinău. Aceasta va fluidiza circulația rutieră de pe strada Decebal și va facilita accesul spre piața agricolă.

La momentul de față, mai ales în zilele de piață, strada Decebal este foarte aglomerată și este, practic, imposibil să virezi de aici spre piața agroalimentară sau să ieși de pe strada Musatov, unde este amplasată și piața. E o problemă ce necesita soluția. Primăria s-a adresat specialiștilor, care au venit cu două variante: sau să fie instalat un nou semafor, sau să fie amenajat un rondou cu sens giratoriu.

Deoarece există un semafor la o distanță de doar 150 de metri, s-a decis să se meargă pe varianta a doua: amenajarea unui rondou și lărgirea străzii. În acel sector strada va avea patru piste, astfel ca circulația transportului rutier să fie facilitată și să nu se mai formeze blocaje.
De notat că, până la amenajarea propriu-zisă a intersecției cu sens guratoriu, e nevoie de parcurgerea mai multor etape, pentru care e nevoie de o perioadă relativ lungă.

Pentru început, va fi elaborat proiectul tehnic de execuție, cu suportul Reprezentanței Fundației „Fundacja Solidarności Międzynarodowej” în Republica Moldova (Solidarity Fund PL in Moldova), рrin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru în cadrul proiectului „Acordarea asisteței autorităților рubliсе locale urbane din RDC în consolidarea capacităților administrative și de planificare în procesul de dezvoltare și revitalizare urbană”. Vor urma apoi și alte etape.