×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Noi reguli de întreţinere a câinilor, pisicilor și altor animale

În ședința ordinară din 6 iunie, Consiliul Municipal a aprobat noile reguli privind întreținerea câinilor, pisicilor și altor animale pe teritoriul municipiului Ungheni. Ultimul regulament în acest sens fusese elaborat și aprobat în anul 2010, astfel că era deja depășit de timp și realitățile zilei de azi.

Noile reguli se bazează pe unele principii, inexistente în redacția veche, cum ar fi: aplicarea principiilor umanismului față de animalele de companie, evitarea cruzimii față de acestea, participarea cetățenilor, statului, asociațiilor publice și altor asociații necomerciale la activitățile de întreținere, protecție și apărare a animalelor de companie. Pentru prima oară apare și termenul adăpost pentru animale. izolator de deținere temporară pentru animale, adopție etc.

Noile reguli se referă și la competențele Primăriei municipiului Ungheni în domeniul întreținerii animalelor de companie, și la evidența, înregistrarea și reînregistrarea animalelor de companie, și la vaccinarea și sterilizarea animalelor de companie, și la condițiile pentru întreținerea animalelor de companie.

Reamintim că, în acest an, Primăria municipiului Ungheni a adoptat o nouă abordare față de animalele de companie și, în mod special, față de cânii ce au fost aruncați în stradă. Pentru prima oară, se construiește un adăpost pentru cânii fără stăpân. Totodată, a fost anunțată o campanie de colectare de fonduri pentru tratamentul și vaccinarea cânilor fără stăpân.

Potrivit estimărilor, este nevoie de o investiție de circa 1,2 milioane de lei pentru adăpostul respectiv și întreținerea câinilor. Primăria municipiului Ungheni a făcut apel și către unghenenii din diaspora, care au fost, de fiecare dată, receptivi și au donat pentru soluționarea unor probleme în orașul lor natal.

Cei ce doresc să contribuie, pot dona bani la conturile menționat în afișul de mai jos.
Orice sumă este binevenită. Doar împreună putem soluționa problema câinilor fără adăpost. Nu e vina loc că au rămas în stradă Este vina și responsabilitatea noastră, a oamenilor și doar noi, oamenii, putem să le facem viața mai ușoară lor și nouă.