×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Municipiul Ungheni promovat în cadrul Taberei de vară „Ungheniul turistic” în metoda fotovoice

COMUNICAT DE PRESĂ

 Municipiul Ungheni promovat în cadrul Taberei de vară „Ungheniul turistic” în metoda fotovoice

20 iunie 2023, Ungheni

 În perioada 12 – 16 iunie 2023 a fost desfășurată prima Tabăra de vară „Ungheniul turistic” în metoda fotovoice la care au participat tineri  jurnaliști, bloggeri și vloggeri din Ungheni și din orașele înfrățite cu municipiul Ungheni: Cluj-Napoca și Iași (România), Tskaltubo (Georgia), Konin (Polonia). Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului „Acțiuni durabile pentru creșterea economică prin turism”, implementat de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu Asociația Obștească „Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Primarii pentru Creștere Economică.

Tabăra de vară a avut ca scop promovarea schimbului de experiență și crearea oportunităților de colaborare între tineri pentru identificarea principalelor probleme și promovarea soluțiilor privind conservarea și dezvoltarea patrimoniuilui turistic local prin utilizarea metodei PhotoVoice (o metodă de fotografiere participativă concepută pentru a transmite un mesaj puternic prin prezentarea de „fotografii vii” unui public).

În cadrul taberei de vară tinerii au vizitat 7 obiective turistice din municipiul Ungheni  (Muzeul de Istorie și Etnografie, Galeria de Artă a Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”, Gara Internațională, Troița Martirilor Neamului, Parcul „Micul Cluj”, Scuarul „Grigore Vieru”, Piața Independenței) și 2 obiective turistice din regiunea Ungheni (rezervația naturală „Plaiul Fagului” și Muzeul în aer liber din satul Zagarancea). Ghidați și instruiți de traineri privind metoda fotovoce, tinerii au fotografiat obiectivele turistice vizitate. În cadrul grupurilor de lucru, participanții au învățat cum să proceseze fotografiile, au selectat fotografiile cele mai reușite și reprezentative și au pregătit texte pentru fiecare fotografie.

Rezultatul activităților taberei de vară au fost prezentate în cadrul unei expoziții în holul Primăriei Ungheni care a fost admirată de repezentanți ai autorităților publice locale, instituțiilor publice și simpli cetățeni. Totodată, expoziția de fotografii poate fi admirată și pe pagina de facebook a Asociației Obștești Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă. Implicarea tinerilor din orașele înfrățite cu mun. Ungheni (Cluj-Napoca) și Iași (România), Kutaisi și Tskaltubo (Georgia), Konin (Polonia) este foarte valoroasă, oferind puncte de vedere din exterior în ceea ce privește potențialul turistic din regiunea Ungheni, dar și o oportunitate excelentă pentru promovarea Ungheniului peste hotarele țării.

Pentru informații adiționale: Ina OLEARCIUC, Manager comunicare
inaolerciuc@gmail.com, tel. +373 699 36 631