×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Municipiul Iași, România

Despre municipiul Iași pe scurt: situat în apropierea graniţei de Est a României, Iaşul este un principal pol de dezvoltare al părţii estice a Uniunii Europene. Reprezintă unul din cele mai puternice centre universitare din țară, cu peste 40.000 studenţi anual, înscriși la 5 universități de stat şi 2 universităţi private (Universitatea „Al. I. Cuza” este şi cea mai veche universitate din ţară).

Puternic centru cultural (sintagmă de „Capitala Culturală a României” este frecvent utilizată) şi istoric, Iașul dispune de un impresionant patrimoniu cultural şi religios (raportat la numărul de locuitori, este orașul cu cele mai multe biserici).

Este un oraş multicultural, în care activează numeroase centre culturale străine (francez, german, al Americii Latine, British Council), alături de Comunitatea Elenă, Comunitatea Italiană, Comunitatea Evreilor.

Din istoricul relațiilor de colaborare

Octombrie 2016 – Vizita de documentare a delegației din orașul Ungheni în municipiul Iași pentru realizarea schimbului de bune practice în materie de participare civică la identificarea și soluționarea problemelor comunității locale.

Octombrie 2016 – Semnarea Acordului de Înfrățire între orașele Ungheni și Iași.

Octombrie 2016 – Participarea Ansamblului de dans popular „Struguraș”  la Zilele Municipiului Iași.

Iunie-August 2017 – Replicarea bunelor practici de colectare selectivă a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice din municipiul Iași în orașul Ungheni.

Ianuarie  2018 – Vernisarea expoziției de sculptură și grafică a sculptorului unghenean Dumitru Verdianu la Palatul Culturii din Iași.