×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Muncipiul Ungheni a fost desemnat Capitala Tineretului 2023

Vești bune la sfârșit de an. Ungheniul va fi, în anul 2023, Capitala Tineretului! Acest titlu vine în urma eforturilor depuse de Primăria municipiului Ungheni și organizațiile obștești, care sunt un partener de nădejde al autorităților publice locale. Proiectul elaborat a acumulat cel mai mare punctaj (531 față de 509 pentru clasata pe locul doi), astfel că Ungheniul a fost declarat câștigător al concursului „Capitala Tineretului 2023”, anunțat de  Ministerul Educației și Cercetării.

Printre evenimentele majore, programate în cadrul Capitalei Tineretului 2023, se numără: Maratonuol tinerelor familii pentru sănătate, ECO-Inovation Hackathon, Forumul Internațional „Tinerii – ambasadorii participării civice”, Cursul de instruire privind managementul proiectelor, Școala de jurnalism, Gala tinerilor activi, diverse competiții și concursuri, initiative comunitare etc. Va fi un an sub semnul tinereții și al tineretului.
„Menționăm capacitatea de implementare și infrastructura locală dezvoltată… Referitor la experiența autorităților administrației publice locale în implementarea proiectelor de tineret, municipiul Ungheni are numeroși parteneri”, se arată în procesul-verbal al comisiei de evaluare, prezidată de Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării.

Reamintim că Ungheniul a fost prima loocalitate din Republica Moldova, desemnată Capitala Tineretului (în 2011). Iată că, după 10 ani, acest titlu vine din nou la Ungheni.