×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Mesajul primarului Alexandru Ambros cu prilejul sărbătorilor de iarnă

Stimați ungheneni, dragi prieteni,
Am pășit într-un nou an – 2023. Un an care, sperăm cu toții, va fi cu pace și liniște, ne va aduce doar bucurii și lumină în casele noastre, în orașul nostru, în țara noastră.

Pentru municipiul Ungheni, anul 2023 se arată a fi foarte bun, cu noi proiecte în beneficiul cetățeanului, un an sub semnul culturii și al tinereții.
În ultimele zile ale lui 2022, ne-a venit o veste bună – municipiul Ungheni a fost desemnat de către Ministerul Educației și Cercetării „Capitala Tineretului 2023”. Este o mare onoare pentru noi, dar și o responsabilitate la fel de mare. Apropo, prima capitală a tineretului în Republica Moldova a fost tot Ungheniul – în 2011. Iată că, la o distanță de 11 ani, acest titlu revine în orașul nostru, ceea ce înseamnă că am demonstrat că avem și elan tineresc, și inițiative frumoase, și dorință de a implementa noi proiecte.

Tot la final de an, Consiliul Municipal Ungheni a votat în unanimitate o decizie, prin care anul 2023 a fost declarat în municipiul Ungheni „Anul patrimoniului cultural”.

Astfel, ne așteaptă zeci de acțiuni și evenimente culturale, activități pentru tinerii noștri și cu implicarea lor, mai ales că municipiul Ungheni este unul dintre orașele cu cel mai mare număr de tineri raportat la numărul populației, fapt ce denotă că avem un oraș al tinereții, un oraș cu mare viitor.
Anul 2023 va fi și un an al aniversărilor. Vom marca 120 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei „Sf. Alexandru Nevski”, proiectată de către cunoscutul arhitect Alexandru Bernardazzi și care a devenit un adevărat monument de arhitectură, inclus în patrimoniul cultural al Republicii Moldova. Tot în 2023, vom sărbători aniversarea de 60 de ani de la fondarea Școlii de Muzică și 55 de ani de la fondarea Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”, instituții care au dat culturii naționale și internaționale numeroase personalități marcante.

Aniversările nu se opresc aici. Le vom marca pe toate așa cum trebuie și cum merită. Avem cu ce ne mândri, avem cu cine să ne mândrim.
Anul 2023 va fi și un an al proiectelor – le vom continua pe cele începute în 2022, printre care: construcția trotuarelor și pistelor de bicicliști, reabilitarea străzii Alexandru Boico, construcția Centrului de Informare Turistică, finalizarea construcției și amenajării terenului de baschet la Stadionul Central, precum și multe altele.

Vom începe noi proiecte, ne vom axa pe termoizolarea instituțiilor preșcolare, vom pune accentul pe reabilitarea terenurilor de sport și a drumurilor, vom continua reparațiile în  instituțiile noastre publice… Sunt multe, foarte multe proiecte pe care le vom realiza în anul 2023.

Dragi ungheneni,
Ne așteaptă o muncă intensă, la fel cum a fost și în anul precedent, când eforturile noastre au dat rezultate frumoase. Reamintesc că, de la independență încoace, Ungheniul nu a cunoscut niciodată un număr atât de mare de proiecte și de investiții ca în anul 2022. Au fost peste 30 de proiecte pe care le-am implementat sau am început implementarea lor, proiecte foarte importante pentru municipiul Ungheni și locuitorii săi, proiecte ce au schimbat imaginea orașului nostru, au contribuit la îmbunătățirea condițiilor de trai, de odihnă și agrement al unghenenilor.
Vă mulțumesc tuturor pentru implicare, suport și înțelegere. Fără partenerii noștri de nădejde, fără dumneavoastră, stimați ungheneni, nu am fi reușit. Doar împreună putem realiza lucruri frumoase, astfel ca orașul nostru iubit să devină și mai frumos, și mai prosper, și mai cunoscut acasă, dar și în lumea toată.

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, care au început deja, vă transmit urările mele de bine și de sănătate. Vă doresc tuturor o viaţă împlinită şi fericită. Fie ca toate visele pe care le făuriţi în aceste zile magice să se împlinescă şi drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, iar în case fericire şi belşug.
La mulţi ani! Sărbători fericite!