×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Maraton pe biciclete pentru mod sănătos de viață și mediu curat în municipiul Ungheni

Pe 19 septembrie 2020, în cadrul Proiectului „Ungheni pentru dezvoltarea mobilității urbane durabile”,  finanțat în cadrul schemei de sub-grantare a Proiectului AGREED, co-finanțat de Uniunea Europeană,              s-a desfășurat Maratonul municipal pe biciclete, eveniment organizat de Asociația Obștească „Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă” în parteneriat cu Școala sportivă orășenească, Baza de turism Ungheni și Grupul de Inițiativă „Voluntarii Pro Ungheni”.

Maratonul municipal cu genericul „Hai cu noi, cu bicicleta” a avut ca scop conștientizarea publicului larg privind mersul pe bicicletă, o componentă esențială a mobilității urbane durabile și o alternativă viabilă la transportul auto, alături de mersul pe jos și cu transportul în comun.

La deschiderea evenimentului, în cuvântul de salut, Vera POIA, viceprimara municipiului Ungheni, a remarcat interesul bicicliștilor pentru acest mijloc de transport prietenos mediului și a exprinmat recunoștința autorităților publice locale pentru dedicația lor în beneficiul comunității.

La acest maraton demonstrativ au paricipat 50 de copii, tineri și adulți din diverse cartiere ale orasului Ungheni, linia de finish fiind trecută de primii 3 biciclisti entuziaști care au primit cadouri inscripționate cu logourile proiectului „Ungheni pentru dezvoltarea mobilității urbane durabile”. Maratonul municipal s-a desfășurat cu respectarea cerințelor pentru  siguranța participanților în situația de pandemie COVID 19.

Maratonul a reușit să atragă atenția unghenenilor asupra oportunității de petrecere a timpului liber într-un mod activ și a adoptării  unui stil de viață sănătos practicând mersul pe bicicletă.

Vedeți aici o galerie foto de la maratonul municipal.