×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Lecții de ciclism pentru un transport alternativ prietenos mediului în municipiul Ungheni. 🚴‍♀️🚴

În conformitate cu planul de desfășurare a Campaniei de sensibilizare și informare, în cadrul proiectului „Dezvoltarea transfrontalieră a transportului prietenos mediului” 1HARD/3.1/11, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, implementat de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu Primăria municipiului Dorohoi, România și Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă, în perioada 02—05 mai 2023 au fost organizate 10 lecții privind regulile de circulaţie pentru biciclişti.

Scopul Campaniei de sensibilizare și informare este încurajarea organizării evenimentelor în sprijinul autorităților publice locale pentru promovarea măsurilor de transport durabil și utilizarea mijloacelor de transport alternativ prietenos mediului.

Lecțiile de ciclism au fost desfășurate cu 248 de elevi ai claselor primare și gimnaziale din Școala Primară „Spiridon Vangheli” și Liceul Teoretic „A. Pușkin”, în orășelul copiilor din municipiul Ungheni, pe terenul special amenajat pentru instruirile privind respectarea regulilor de circulație în trafic.

Îndrumați de specialiști și experți în siguranța rutieră, în timpul lecțiilor de ciclism elevii au primit materiale informative și instructive despre principalele reguli de circulaţie pentru biciclişti, au luat ciunoștință de echipamentul de protecție și de cele mai importante semne de circulație și reguli de comportament în trafic. De asemenea, elevii au participat la teste, au exersat mersul cu bicicleta în diverse situații practice, au demonstrat cunoștințele și abilitățile obținute.

O galerie foto de la lecțiile de ciclism desfășurate în cadrul Campaniei de sensibilizare și informare vedeți aici.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:
Ina OLEARCIUC, Coordonator comunicare proiect,
Tel. 06768553, email: inaolearciuc@gmail.com