×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

La Ungheni este în plină desfășurare campania de promovare a transportului prietenos mediului

Ungheni, 27 septembrie 2022

Campanie de sensibilizare și informare a demarat odată cu Săptămâna Europeană a Mobilităţii, care a fost marcată în Municipiul Ungheni în perioada 16 – 22 septembrie 2022, fiind o activitate care se desfășoară în cadrul proiectului „Dezvoltarea transfrontalieră a transportului prietenos mediului” 1HARD/3.1/11, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Partenerii Primăriei municipiului Ungheni sunt Primăria municipiului Dorohoi, România și Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă. Perioada de pregătire si desfășurare a campaniei de conștientizare este septembrie 2022 – noiembrie 2023.

Scopul acestei ample campanii de sensibilizare și informare este încurajarea organizării de evenimente în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, sprijinirea autorităților locale să introducă și să promoveze măsuri de transport durabil, precum și să-și invite cetățenii să utilizeze mijloacele de transport alternativ prietenos mediului.

În cadrul campaniei de sensibilizare și informare, elevi, profesori și alți cetățeni ai Municipiului Ungheni vor participa la diverse acțiuni informative și demonstrative ( întâlniri, sesiuni de informare, concursuri, filmulețe, distribuiri de pachete promoționale și informaționale, evenimente de inaugurare a pistelor pentru biciclete etc.). De asemenea, vor fi informați despre efectele vehiculelor motorizate asupra mediului și necesitatea utilizării transportului ecologic, despre importanța și avantajele mersului pe bicicletă. Ținta acestor acțiuni este mobilizarea și implicarea civică a cetățenilor municipiului Ungheni în dezvoltarea mobilității urbane la nivel local și conștientizarea lor să renunțe la deplasarea cu maşina personală în favoarea mijloacelor mai puţin poluante precum bicicleta, trotineta sau mersul pe jos.

Un colaj de fotografii de la debutul campaniei de sensibilizare și informare prin Săptămâna Europeană a Mobilităţii vedeți aici.
Pentru informaţii suplimentare contactaţi:
Ina OLEARCIUC, Coordonator comunicare proiect,
Tel. 06768553, email: inaolearciuc@gmail.com